Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Κοτόπουλο Μαρσάλα!



από: Εδώ  
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο και πέτσα
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι κρασί Marsala
1/4 φλιτζανιού sherry

Εκτέλεση:

Με ένα κοφτερό μαχαίρι φιλετάρουμε το κοτόπουλο και το κτυπάμε ελαφρά με σφυρί κρέατος για να λεπτύνει ελαφρώς και να έχει ίσο πάχος σε όλα του τα σημεία.
Σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με: το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Βάζουμε ένα-ένα τα φιλέτα μέσα στο αλεύρι και τα πασπαλίζουμε καλά σε όλα τα σημεία. Αραδιάζουμε τα φιλέτα σε μία καθαρή επιφάνεια ή μία πιατέλα στεγνή.
Βάζουμε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και αφού ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο πρώτα την μία πλευρά μέχρις ότου να ροδίσει και μετά γυρίζουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε στο τηγάνι και τα μανιτάρια.
Όταν αρχίσουν να μαραίνονται τα μανιτάρια προσθέτουμε το κρασί και το σέρι. Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό για 10-12 λεπτά, γυρίζοντας το κοτόπουλο μία φορά.
Σερβίρετε το κοτόπουλο απευθείας από το τηγάνι με πατάτες πουρέ ή ρύζι.
Καλή Όρεξη!

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Κουνέλι κρασάτο!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 κουνέλι
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες πλυμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 κουταλιά μουστάρδα
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 ποτήρι λευκό κρασί
1-2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά μουστάρδας
Λίγο πιπέρι μαύρο σε κόκκους

Εκτέλεση:

Κτυπούμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Κόβουμε το κουνέλι σε κομμάτια το βουτάμε και το αφήνουμε μέσα στη σάλτσα όλο το βράδυ στο ψυγείο.
Στραγγίζουμε τα κομμάτια από το κουνέλι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στη φωτιά να ζεσταθεί. Σοτάρουμε τα κομμάτια από το κουνέλι μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών μαζί με τη σάλτσα.
Προσθέτουμε και τις πατάτες στη κατσαρόλα μαζί με το κουνέλι και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 50 λεπτά χωρίς να το ανακατέψουμε αλλά ελαφρά ανακινούμε τη κατσαρόλα ώστε να μην μας κολλήσει. Σερβίρουμε το κουνέλι μας με τις πατάτες σε μια ωραία πιατέλα.
Καλή όρεξη!

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Γεμιστές πιπεριές με κινόα και πικάντικο λουκάνικο!



από : Εδώ  
Συνταγή για 5 άτομα

Υλικά:

5 μέτριες πιπεριές κατά προτίμηση σε διάφορα χρώματα
Ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι κινόα (λευκό ή κόκκινο)
1 κύβο ζωμού κότας
3-4 λουκάνικα πικάντικα δικής σας επιλογής (κατά προτίμηση όχι καπνιστά)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 φλιτζάνι ντομάτες τριμμένες
2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι (baby)
6-7 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
Κόβουμε τις πιπεριές στην μέση και αφαιρούμε τα σπόρια και τα σκληρά μέρη τους από το εσωτερικό μέρος. Αραδιάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί με το άνοιγμα προς τα πάνω. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο την κάθε πιπεριά (λιγότερο από μία κουταλιά της σούπας) και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν αρκετά οι πιπεριές αλλά να μην μαρανθούν. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν μέχρις ότου ετοιμάσουμε την γέμιση.
Τοποθετούμε μία μικρή κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά και βάζουμε μέσα το νερό, το κινόα και το ζωμό κότας. Αφού πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε την φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για 15 έως 18 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό από την κατσαρόλα. Κατεβάζουμε από την φωτιά αλλά συνεχίζουμε να ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να διατηρηθεί σπυρωτό το κινόα.
Χαράσσουμε τα λουκάνικα και αφαιρούμε από μέσα την γέμιση. Κρατάμε την γέμιση και πετάμε το εξωτερικό μέρος.
Βάζουμε ένα τηγάνι πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αφού ζεσταθεί το ελαιόλαδο ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την γέμιση των λουκάνικων στο τηγάνι, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, 1/2 φλιτζάνι νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα κατά διαστήματα για 8-10 λεπτά. Αποφύγετε να αφήσετε την γέμιση να στραγγίξει εντελώς.
Κατεβάζουμε την γέμιση από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα το κινόα και το σπανάκι. Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί και γεμίζουμε με αυτά τις πιπεριές. Αραδιάζουμε τις πιπεριές που γεμίσαμε στο ταψί και πάλι και πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί εντελώς και να δημιουργηθεί μία ωραία κρούστα. Βγάζουμε τις πιπεριές από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν για 8-10 λεπτά πριν τις σερβίρουμε.
Συνοδεύονται τέλεια με γιαούρτι.
Καλή Όρεξη!

Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Γεμιστά μπιφτέκια γαλοπούλας με σάλτσα μαρινάρα!

Συνταγές για όλα τα γούστα!

Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
Για την μαρινάρα:
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες, με τον χυμό τους
6 λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο
μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Για τα μπιφτέκια:
500γρ. κιμά γαλοπούλας
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κουταλάκια του γλυκού πολτοποιημένο σκόρδο
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα, χωρισμένο σε δύο ίσα μέρη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
4 ψωμάκια για μπιφτέκια ή ψωμί τύπου foccacia

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζουμε την σάλτσα μαρινάρα: Ζεσταίνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο μέσα σε ένα μέτριο βαθύ τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες με τους χυμούς τους, τις λιαστές ντομάτες, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Αφήνουμε την μαρινάρα να σιγοβράσει , ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν και να λιώσουν ελαφρώς, 8 έως 10 λεπτά. Προσθέτουμε το βασιλικό και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μεταφέρουμε την σάλτσα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και δουλεύουμε μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς τα υλικά. Επαναφέρουμε στο τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει για ακόμη 8-10 λεπτά.
Για να φτιάξουμε τα μπιφτέκια τοποθετούμε το κιμά γαλοπούλα, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, σάλτσα Worcestershire, το ξύσμα λεμονιού, την ρίγανη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ζυμώνουμε τα υλικά με καθαρά χέρια μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Πλάθουμε 8 λεπτά μπιφτέκια διαμέτρου 12εκ. και πάχους περίπου 2εκ.
Αναμιγνύουμε 1/4 φλιτζανιού τυρί με το βασιλικό. Χωρίζουμε το μείγμα αυτό σε 4 ίσα μέρη και τα τοποθετούμε στο κέντρο των 4 από τα 8 μπιφτέκια. Σκεπάζουμε τα 4 αυτά μπιφτέκια με τα άλλα 4 και πιέζοντας ελαφρά με τα δάκτυλα τις άκριες έτσι ώστε να κλειστεί μέσα ερμητικά η γέμιση.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε μέσα στο τηγάνι τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά γυρίζοντας 1-2 φορές.
Ζεσταίνουμε την σάλτσα μαρινάρα ελαφρώς όπως είναι μέσα στο τηγάνι. Για να ετοιμάσουμε το πιάτο μας, απλώνουμε 3 κουταλιές της σούπας μαρινάρα πάνω σε κάθε ψωμάκι, βάζουμε το μπιφτέκι επάνω και μετά περιχύνουμε με ακόμη 3 κουταλιές της σούπας μαρινάρα. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό.Καλή Όρεξη!

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Φοντάν ζεστής σοκολάτας!



από : Εδώ  

 

Συνταγή για 6 άτομα
Υλικά:
55γρ. βούτυρο, μαλακό, συν έξτρα για επάλειψη
85γρ. ζάχαρη άχνη
170γρ. συμπυκνωμένο γάλα (Carnation)
4 μεγάλα αυγά, χτυπημένα με μια πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας καφέ σε σκόνη (Nescafé Espresso), διαλυμένο σε 1 κουταλιά της σούπας καυτό νερό
350γρ. μαύρη σοκολάτα, λιωμένη
85γρ. αλεύρι φαρίνα
Κακάο σε σκόνη, για πασπάλισμα
6 x 150ml λεκάνες πουτίγκα
Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε ένα μεγάλο ταψί στο φούρνο στην μέση.
Βουτυρώνουμε έξι πυρίμαχα μπολάκια των 150ml για σουφλέ. Πασπαλίζουμε το κάθε ένα από τα μπολάκια με λίγο κακάο. Χτυπάμε με μίξερ χεριού το βούτυρο, τη ζάχαρη και το συμπυκνωμένο γάλα μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε στο μείγμα αυτό τα αυγά, το μίγμα βανίλιας και τον καφέ, λίγα-λίγα κάθε φορά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά, και στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα στα βουτυρωμένα μπολάκια και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά πάνω στο ζεστό ταψί.
Σερβίρουμε απευθείας από το φούρνο αφού πρώτα αφαιρέσουμε το γλυκό μας από το φορμάκι.
Σημείωση: Μπορείτε να τοποθετήσετε το μείγμα για τα φοντάν σας στο ψυγείο για να τα ψήσετε μεταγενέστερα. Αν θα τα ψήσετε απευθείας από το ψυγείο πρέπει να τα αφήσετε στο φούρνο για 12 λεπτά αντί 10.

Σολoμός στο φούρνο με σάλτσα γιαουρτιού!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 8-10 ατομα

Υλικά:

1 σολoμός περίπου 3 κιλά καθαρισμένος και φιλεταρισμένος
8 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σος γιαουρτιού
500γρ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
1 ματσάκι φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Τοποθετούμε το φιλεταρισμένο σολoμό σε ένα μεγάλο ταψί. Απλώνουμε το δεντρολίβανο πάνω στο σολoμό και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ήπια τρίβουμε το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο σε όλο το σολoμό και αλατοπιπερώνουμε. Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς.
Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι και τον άνηθο με το ξύσμα του λεμονιού και μερικές σταγόνες χυμό και αλατοπιπερώνουμε. Κόψτε μερίδες το σολoμό και σερβίρετε με φρέσκια σαλάτα και ρύζι.
Καλή Όρεξη!

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΥΜΝΗ (δηλαδή Χωρίς φύλλο).

από: Εδώ  


Ωρα 11 και κάτι το πρωί, μπιπ το θυροτηλέφωνο "Έρχομαι, άνοιξε" .  Ανοίγω, η παλιά παιδική μου φίλη, που σπάνια αφήνει σχόλιο σαν VickyR.  
Τι ήρθες βρε παιδί μου τέτοια ώρα; Δεν έχω και πολλά να σε τρατάρω!!
Κάτι θα βρούμε, λέει και ορμάει στο ψυγείο. Ανοίγει και σκαλίζει τα ταπεράκια. Βγάζει και μερικά. Ανοίγει τον καταψύκτη.  Βγάζει κι από εκεί μερικές σακκούλες κατάψυξης....
Νατο, λέει, θα σου φτιάξω μια ξεβράκωτη, όπως την έφτιαχνε η μαμά μου, όταν βαριόταν να ανοίξει φύλλο (σ.σ. η μαμά της η Κυρά Βαρβάρα ήταν ΤΟ φύλλο, όλης της γειτονιάς και της δικής μου μαμάς επίσης)....
Άντε να δούμε τι θα κάνεις και παίρνω την φωτογραφική μηχανή (Τα υλικά θα τα γράψω στο τέλος).
Μέχρι να ξεπαγώσουν τα κατεψυγμένα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, η χθεσινή κολοκυθόψιχα και ο άνηθος, καθαρίζει το ένα κολοκυθάκι που βρήκε και το τρίβει στο ρεντέ χοντρό. Το ρίχνει σε μπωλ, χωρίς αλάτι.
Ρίχνει και αλεύρι αυτοφούσκωτο, με το μάτι (περίπου 1,5 φλυτζάνι, ίσως και δυο).
Πιπέρι, τρίβει παρμεζάνα και γιδοτύρι (2 φλυτζάνια με το μάτι).
Στο μεταξύ μαλάκωσαν τα κατεψυγμένα, τα ψιλοκόβει όλα και αυτά στο μπωλ.  Σπάζει και δυο αυγά.
Δεν βάζω αλάτι γιατί σ' αγαπώ και σε προσέχω, με λέει...
Ρίχνει και ελαιόλαδο με το μάτι, περίπου μισό φλυτζάνι.
Όλος αυτός ο αχταρμάς φάνηκε πολύ σφιχτός, όταν άρχισε να τον δουλεύει με τα ζυμωτήρια του μίξερ χειρός, στην μεγάλη ταχύτητα και turbo!!
Σε λίγο όμως άρχισε να αραιώνει μέχρι που έγινε χυλός παχύρευστος.
Της δίνω διάφανο πυρέξ 20x30 εκατοστά, το λαδώνει και στρώνει τον χυλό.  Ραντίζει και την επιφάνεια με λάδι.
Προθερμαίνει τον φούρνο στους 175 βαθμούς και βάζει μέσα το πυρέξ.
Μέχρι να κουβεντιάσουμε λίγο (45 λεπτά), η πίτα έτοιμη, φουσκωτή και τραγανή πάνω κάτω.
Έλα να δεις την ξεβράκωτη, φωνάζει από την κουζίνα...
Και πάω και βλέπω μια κούκλα ξεβράκωτη, σαν ηλιοκαμμένο μοντέλλο!!!
Περιμένω λίγω να κρυώσει και κόβω κομμάτι δοκιμής.
Κάτι με θυμίζει η γεύση, που δεν μπορώ να το εντοπίσω αμέσως!!!
Βέβαια!!!!  Σαν τα κολοκυθομαφινάκια, που έφτιαξα τις προηγούμενες μέρες (αφού έχουν τα ίδια υλικά)...
Ήρθε όμως και η ώρα του φαγητού και ζεσταίνω τα υπόλοιπα χθεσινά γεμιστά κολοκυθάκια (με ρύζι), κατεβάζουμε και μερικά κομμάτια ξεβράκωτα, με μπύρες και, τώρα που τα γράφω, μόλις τελείωσε ο απογευματινός καφές.....



ΥΓ: Υλικά δεν θα γράψω, όλα είναι με το μάτι και οι ποσότητες που έγραψα πιο πάνω, είναι κατ' εκτίμηση δική μου.
Λίγο πάνω, λίγο κάτω, το αποτέλεσμα είναι άπίθανο!!

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Πανγκάσιους στο φούρνο με κρεμώδη σάλτσα κάρυ!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 κιλό φιλέτα ψαριού πανγκάσιους
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού κρόκο κοζάνης
1 1/2-2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Βάζουμε μέσα σε ένα γουδί της σκελίδες σκόρδου με το αλάτι και τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε στο γουδί το ελαιόλαδο, το κρόκο κοζάνης, το κάρυ και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα απαλό πολτό.
Βάζουμε τα φιλέτα ψαριού σε αντικολλητικό πυρίμαχο ταψί και απλώνουμε το μίγμα του σκόρδου πάνω στο ψάρι σε όλα τα σημεία.
Περιχύνουμε τα ψάρια με τη κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά. Στα μέσα του ψησίματος ξεσκεπάζουμε το ταψί και με ένα κουτάλι περιχύνουμε τα ψάρια με τα υγρά από το ταψί. Επαναλαμβάνουμε σε τακτικά χρονικά διαστήματα μέχρι να ψηθούν τα ψάρια και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε αυτή την ινδική συνταγή με ρύζι μπασμάτι.
Καλή Όρεξη!

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Πατάτες ντοφέν!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για άτομα

Υλικά:

3 μέτριες πατάτες πλυμένες
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
2 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν. Όταν οι πατάτες μαλακώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι σε ένα μπολ το οποίο αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στη φωτιά ένα κατσαρολάκι και τοποθετούμε το βούτυρο, το γάλα, λίγο αλάτι, να λιώσει το βούτυρο και να κοχλάσουν. Όταν λιώσει το βούτυρο απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι. Βάζουμε το μίγμα μας ξανά στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να μαζευτεί σε μια μπάλα. Το απομακρύνουμε από τη φωτιά το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει με ένα μίξερ χτυπάμε ένα ένα τα αυγά. Ανακατεύουμε μαζί το πουρέ πατάτας και το τυρί και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λάδι και το τοποθετούμε στη φωτιά. Παίρνω με ένα κουταλάκι μίγμα από το πουρέ πατάτας και το σπρώχνω με ένα δεύτερο κουταλάκι μέσα στο τηγάνι. Ψήνουμε τις μπαλίτσες έως ότου ροδοκοκκινίσουν. Όταν ψηθούν τοποθετούμε τις μπαλίτσες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Συνοδεύσετε τις πατάτες ντοφέν με μια καλοψημένη μπριζόλα. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή Όρεξη!