Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Φτιάξε μόνη σου κρέμα καθαρισμού προσώπου για λιπαρή επιδερμίδα!

Για υπέροχο λαμπερό πρόσωπο. Συστατικά:

1/2 κούπα αμύγδαλα
1/4 της κούπας σκόνη γάλακτος
1/4 της κούπας νερό

Παρασκευή:   η συνέχεια Εδώ

Σνίτσελ Κοτόπουλο!

Συνταγες για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 2 άτομα

Υλικά:

2 στήθη από κοτόπουλο (χωρίς πέτσα και κόκαλο), φιλεταρισμένα και κτυπημένα (1cm πάχος)
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 αυγό χτυπημένο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα
3/4 φλιτζανιού λεπτο-τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ανάλατο

Προετοιμασία:


Τοποθετήστε σε ένα μπολ το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το αλεύρι και ανακατέψτε να ενωθούν όλα μαζί.
Τοποθετήστε τα φιλέτα κοτόπουλου στο μείγμα με το αλεύρι για να καλυφθεί σε όλες τις πλευρές. Κτυπήστε ελαφρά τα αυγά με το γάλα σε ένα άλλο μπολ. Βυθίστε τα αλευρωμένα φιλέτα κοτόπουλου στο μείγμα των αυγών, και αμέσως μετά στη φρυγανιά. Καλύψτε τα φιλέτα καλά με την φρυγανιά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε το βούτυρο και λιώστε πάνω σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο αρχίσει να αφρίζει προσθέτουμε το κρέας και τα τηγανίζουμε για 2 έως 3 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και στραγγίστε το σε μία πιατέλα με χαρτί κουζίνας.
Σερβίρετε τα σνίτσελ ζεστά με φρέσκια σαλάτα και με λίγη κέτσαπ. Για επιδορπιο επιλεξτε μια ωραια παστα φλωρα.
Καλή Όρεξη!

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Σάμαλι!




Υλικά :
21/2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αμμώνια
Για το σιρόπι:
31/2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Εκτέλεση :
Ανακατεύουμε το ψιλό και το χοντρό σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέκιν πάουντερ, τη σόδα και την αμμωνία και τα ζυμώνουμε με το νερο και το χυμό του πορτοκαλιού.
Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί 45 έως 50 εκατοστά και αφού φουσκώσει το σιμιγδάλι όπως το ψωμί το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC έως να δείτε ότι έχει ψηθεί.

Ανακατεύουμε το ψιλό και το χοντρό σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέκιν πάουντερ, τη σόδα και την αμμωνία και τα ζυμώνουμε με το νερο και το χυμό του πορτοκαλιού.
Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί 45 εως 50 εκατοστα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC έως να δείτε ότι έχει ψηθεί

Κουνέλι κρασάτο!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 κουνέλι
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες πλυμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 κουταλιά μουστάρδα
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 ποτήρι λευκό κρασί
1-2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά μουστάρδας
Λίγο πιπέρι μαύρο σε κόκκους

Εκτέλεση:

Κτυπούμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Κόβουμε το κουνέλι σε κομμάτια το βουτάμε και το αφήνουμε μέσα στη σάλτσα όλο το βράδυ στο ψυγείο.
Στραγγίζουμε τα κομμάτια από το κουνέλι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στη φωτιά να ζεσταθεί. Σοτάρουμε τα κομμάτια από το κουνέλι μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών μαζί με τη σάλτσα.
Προσθέτουμε και τις πατάτες στη κατσαρόλα μαζί με το κουνέλι και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 50 λεπτά χωρίς να το ανακατέψουμε αλλά ελαφρά ανακινούμε τη κατσαρόλα ώστε να μην μας κολλήσει. Σερβίρουμε το κουνέλι μας με τις πατάτες σε μια ωραία πιατέλα.
Καλή όρεξη!

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Βότανα: Καθημερινές αλλά και ασυνήθιστες χρήσεις.

Τα βότανα δεν είναι μόνο για να αρωματίζουμε το φαγητό. Οι ιδιότητες τους είναι τόσο απεριόριστες που πολλές φορές μας λύνουν τα χέρια ακόμα και στο…
καθάρισμα.

Πάρτε για παράδειγμα το εστραγκόν. Μπορεί να είναι μία μοναδική θεραπεία για την περιποίηση των δοντιών. Μάλιστα οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να το μασούν όταν είχαν πονόδοντο. Αλλά και ο πονόδοντος να μη μας περάσεις τουλάχιστον θα έχουμε καθαρή αναπνοή.

Επιπλέον, η κατανάλωση του εστραγκόν έχει συνδεθεί με αυξημένη παραγωγή χολής, η οποία συμβάλλει με τη σειρά της στην εξάλειψη των τοξινών από το σώμα. Με απλά λόγια, το εστραγκόν έχει τόσες ιδιότητες που μπορεί να μας καθαρίσει εκ των έσω.


η συνέχεια Εδώ  

Φτερούγες κοτόπουλο πανέ!

Συνταγές για όλα τα γούστα
Συνταγή για 6 άτομα!

Υλικά:

24 φτερούγες κοτόπουλου
8 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
1 φλιτζάνι λάδι
3 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
1 1/2 κουταλάκι πάπρικα

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τις φτερούγες κοτόπουλου και τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά με το γάλα και σε ένα άλλο αναμιγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη πάπρικα.
Τοποθετούμε τη φρυγανιά σε μια πιατέλα ρηχή. Βουτάμε τις φτερούγες κοτόπουλου πρώτα στο μίγμα με το αυγό και το γάλα, μετά τις περνάμε από το αλεύρι, τινάζοντας τις ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι και τέλος τις πανάρουμε στη φρυγανιά.
Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί στη φωτιά και τηγανίζουμε τις φτερούγες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αφού ροδοκοκκινίσουν οι φτερούγες τις βάζουμε σε μια πιατέλα και τις σερβίρουμε ζεστές με πιλάφι ρύζι ή πατάτες πουρέ.
Καλή Όρεξη!

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Κέικ Βανίλιας!


Υλικά :
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει
250 γραμμάρια μαργαρίνη φυτική
150 ml γάλα
4 αυγά
150 γραμμάρια ζάχαρη
150 ml χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες.

Ετοιμασία :
Σ΄ ένα μεγάλο μπολ ή σ΄ένα μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα κτυπάμε για περίπου 10 λεπτά.
Βάζουμε τη ζύμη σε μια καλά λαδωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμαινόμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περιπου.


Καλή επιτυχία
Αυτή την συνταγή την πήρα από την
κ. Κυριακή Βεβέλου.

Κουρκουτό!


Υλικά :

500 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
500 γραμμάρια φέτα σκληρή
500 γραμμάρια γάλα
150 γραμμάρια ελαιόλαδο παρθένο
5 αυγά
Αλάτι.

Εκτέλεση :

Σ΄ένα μεγάλο μπολ κτυπάμε τ΄αυγά μετά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το γάλα και τα ανακατεύουμε λίγο προσθέτουμε την φέτα τριμμένη σε μικρούς κύβους του ενός εκατοστού ή λίγο μεγαλύτερους κι ανακατεύουμε συνεχώς προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι έως ότου να έχουμε ένα χυλό (προσοχή να μην γίνει ζύμη αλλά να μην είναι και πολύ αραιό, κανονίζοντας το αλεύρι σας.
Το βάζουμε σ΄ένα ταψί καλά λαδωμένο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα και κάτι.

Το κόβουμε σε κομμάτια και τρώγετε ζεστό αλλά και κρύο.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Το έκανε η μητέρα μου με υπόδειξη του πατέρα μου που το ήξερε από τη γιαγιά μου, την εβδομάδα της Τυροφάγου.

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Σέλινο με κρέας (σέλινο φύλλα ή σέλινο φύλλα και σέλινο ρίζες/κεφάλια)!






Υλικά :

11/2 κιλό χοιρινό σπάλα (γίνεται και με μοσχάρι)
2 κιλά σέλινο ή φύλλα ή φύλλα και ρίζες/κεφάλια
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 καυτερή πιπέρια (εάν την τρωτέ)
150 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 ματσάκι άνηθο
Αλάτι πιπέρι
1 αυγό
2 έως 3 λεμόνια.


Εκτέλεση :

Πλένουμε καλά τα σέλινα (φύλλα) και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια (εάν έχουμε και ρίζες/κεφάλια τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους των 2 έως 3 εκ.)τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε αρκετά, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και χύνουμε το νερό.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το κρέας σε μερίδες όταν βράσει αρκετά το βγάζουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα με τα σέλινα, ψιλοκομμένο το κρεμμυδάκι τον άνηθο και προσθέτουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε συνεχώς, όταν απορροφήσουν το κρέας και τα σέλινα το βούτυρο βάζουμε το ζουμί από το κρέας που βράσαμε (εάν δείτε ότι είναι λίγο προσθέστε και νερό) την καυτερή πιπεριά (εάν τρώτε καυτερό), το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζουμε πολύ καλά, όταν δείτε ότι δεν έχει πολλά νερά το κατεβάζουμε.
Κάνουμε το αυγολέμονο με το αυγό τα λεμόνια και με λίγο ζουμί από το φαγητό μας και το περιχύνουμε.
Η δεύτερη φωτογραφία είναι χωρίς αυγολέμονο.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Αυτή την συνταγή την πήρα από την
κ. Κυριακή Βεβέλου.

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Η Συνταγή της Ημέρας

Ποντιακή πίτα με σέσκουλα
Υλικά συνταγής...

για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι
1 αυγό
1 φλιτζ. λευκό κρασί
1 φλιτζ. λάδι
αλάτι
για τη γέμιση
1 κιλό σέσκουλα
½ κιλό σπανάκι
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
4 μέτριες ντομάτες τριμμένες
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λίγο βούτυρο για να βουτυρώσουμε το ταψί και τα φύλλα.


η συνέχεια  Εδώ
 

Μοσχάρι στο τηγάνι με μπρόκολο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

800γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο, κομμένο σε λωρίδες
1 μπρόκολο, σε κομμάτια
3 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/4 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας.
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και αλευρώνουμε τις λωρίδες του κρέατος.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε τις λωρίδες κρέατος για 5 λεπτά.
Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο, και σοτάρουμε το σκόρδο και το τζίντζερ για 15-30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και μόλις λιώσει προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και το ζωμό κρέατος. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με το κρέας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το μπρόκολο, καλύπτουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Το φαγητό αυτό μπορεί να συνοδευτεί από ένα ωραίο πιλάφι. Καλή Όρεξη!

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Ξύδι το παρεξηγημένο: Διαβάστε 10 απίστευτες χρήσεις του!

Κι όμως το ξύδι έχει απίστευτες χρήσεις που ούτε φαντάζεστε...
1. Αφαιρέστε σημάδια από ιδρώτα στη μασχάλη. 
Τα σημάδια από ιδρώτα στη μασχάλη μπορούν να καταστρέψουν την αγαπημένη σας μπλούζα. Τα αποσμητικά κάνουν χειρότερα τα πράγματα στην αντίδρασή τους με τα άλατα του ιδρώτα. Ψεκάστε το λεκέ με δυνατό λευκό ξύδι πριν την πλύση και ο λεκές θα εξαφανιστεί.

2. Μαλακώστε τα υφάσματα

Μισό ποτήρι λευκού ξυδιού στον κύκλο πλύσης όχι μόνο προστατεύει τα λινά και προστατεύει τα χρώματα, αλλά απομακρύνει και τα απομεινάρια απορρυπαντικού. Προτείνεται ακόμα ως αντικαταστάτη του μαλακτικού – απλά προσθέστε λίγο ξύδι κατά τον κύκλο του ξεπλύματος.


η συνέχεια Εδώ  
 

Πέντε πράγματα που δε γνωρίζετε για τα αμύγδαλα!

Είναι ένα πεντανόστιμο σνακ που μας παρέχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε και ενισχύει την καλή υγεία...


Τα αμύγδαλα ανήκουν στη λίστα με τις πιο υγιεινές τροφές, υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που δε γνωρίζουμε για αυτά.

1. Τα αμύγδαλα κατατάσσονται στην ίδια οικογένεια με το ροδάκινο

Ο νόστιμος ξηρός καρπός είναι ουσιαστικά το φρούτο της αμυγδαλιάς, η οποία ανήκει στο γένος Προύμνη (Prunus), της οικογένειας των Ροδοειδών (Rosaceae). Αυτή η κατηγορία φρούτων περιλαμβάνει δέντρα και θάμνους που παράγουν εδώδιμα φρούτα, όπως τα κεράσια, τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια.

2. Τα αμύγδαλα είναι οι ξηροί καρποί με τις λιγότερες θερμίδες

Τα αμύγδαλα περιέχουν μόλις 160 θερμίδες ανά 30 γραμμάρια. Επίσης, μας παρέχουν περισσότερο ασβέστιο από κάθε άλλο ξηρό καρπό, ενώ περιέχουν υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.


η συνέχεια Εδώ