Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Γεμιστά μπιφτέκια γαλοπούλας με σάλτσα μαρινάρα!

Συνταγές για όλα τα γούστα!

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
Για την μαρινάρα:
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες, με τον χυμό τους
6 λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο
μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Για τα μπιφτέκια:
500γρ. κιμά γαλοπούλας
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κουταλάκια του γλυκού πολτοποιημένο σκόρδο
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα, χωρισμένο σε δύο ίσα μέρη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
4 ψωμάκια για μπιφτέκια ή ψωμί τύπου foccacia

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζουμε την σάλτσα μαρινάρα: Ζεσταίνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο μέσα σε ένα μέτριο βαθύ τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες με τους χυμούς τους, τις λιαστές ντομάτες, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Αφήνουμε την μαρινάρα να σιγοβράσει , ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν και να λιώσουν ελαφρώς, 8 έως 10 λεπτά. Προσθέτουμε το βασιλικό και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μεταφέρουμε την σάλτσα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και δουλεύουμε μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς τα υλικά. Επαναφέρουμε στο τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει για ακόμη 8-10 λεπτά.
Για να φτιάξουμε τα μπιφτέκια τοποθετούμε το κιμά γαλοπούλα, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, σάλτσα Worcestershire, το ξύσμα λεμονιού, την ρίγανη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ζυμώνουμε τα υλικά με καθαρά χέρια μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Πλάθουμε 8 λεπτά μπιφτέκια διαμέτρου 12εκ. και πάχους περίπου 2εκ.
Αναμιγνύουμε 1/4 φλιτζανιού τυρί με το βασιλικό. Χωρίζουμε το μείγμα αυτό σε 4 ίσα μέρη και τα τοποθετούμε στο κέντρο των 4 από τα 8 μπιφτέκια. Σκεπάζουμε τα 4 αυτά μπιφτέκια με τα άλλα 4 και πιέζοντας ελαφρά με τα δάκτυλα τις άκριες έτσι ώστε να κλειστεί μέσα ερμητικά η γέμιση.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε μέσα στο τηγάνι τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά γυρίζοντας 1-2 φορές.
Ζεσταίνουμε την σάλτσα μαρινάρα ελαφρώς όπως είναι μέσα στο τηγάνι. Για να ετοιμάσουμε το πιάτο μας, απλώνουμε 3 κουταλιές της σούπας μαρινάρα πάνω σε κάθε ψωμάκι, βάζουμε το μπιφτέκι επάνω και μετά περιχύνουμε με ακόμη 3 κουταλιές της σούπας μαρινάρα. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό.Καλή Όρεξη!




Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΥΤΕ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΤΟ ΛΕΣ, ΟΥΤΕ Ω ΓΚΡΑΤΕΝ, ΟΥΤΕ ..... δεν ξέρω τι άλλο!

από: http://stamarstavros.blogspot.gr/2013/09/blog-post_11.html

Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί με μια μελιτζάνα ορφανή, που είχα στο ψυγείο.
Είχαμε καιρό να φάμε ζυμαρικό (στις αποδράσεις τρώμε άλλα πράγματα) και, προκειμένου να κάνω καμιά σάλτσα μελιτζάνας, προτίμησα να κάνω κάτι πιο δύσκολο, σαν παστίτσιο .... και έγινε

Υ Λ Ι Κ Α  για 6 μερίδες
250 γραμ.  Ζυμαρικά (μακαρόνια χοντρά Νο2 ΖΙΤΙ)
Για την σάλτσα
1 Μελιτζάνα
2 κουτ.σουπ. Κάπαρη ξαλμυρισμένη
2 κουτ,σουπ. Αγγουράκι τουρσί ξαλμυρισμένο
8 Ελιές ξεκουκουτσωμένες
4 λιαστές Ντομάτες κομμένες στα 4 ή 6
1 κουτί Κονκασέ (400 γραμ.)
1 φλυτζ.τσαγ. Κρασί άσπρο ξερό
1 Κρεμμύδι μέτρια κομμένο
4 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
4 μικρές Πιπερίτσες καυτερές ψιλοκομμένες
Φρυγανιά τριμμένη (έβαλα Κρητικό κρίθινο παξιμαδάκι)
Για την επικάλυψη (σαν μπεσαμέλ)
4 κουταλιές Αλεύρι κίτρινο (ή για όλα)
4 κουταλιές Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
800-900 ml Γάλα φρέσκο
Πιπέρι λευκό
Αλάτι 
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Ξεφλουδίζω την μελιτζάνα, την κόβω μπαστουνάκια ή κυβάκια, την αλατίζω με χοντρό αλάτι και την αφήνω στο τρυπητό, για να ξεπικρίσει (ήταν από αυτές τις παλιές, από κήπο).
Ζεσταίνω το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σωτάρω το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί.  Σβήνω με το κρασί και σε μερικά λεπτά ρίχνω την μελιτζάνα, αφού την ξεπλύνω καλά.
Συνεχίζω το σωτάρισμα μερικά λεπτά και ρίχνω την ντομάτα, ανακατεύω καλά και ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά.
Σκεπάζω με την αντιπιτσιλιστική σίτα και βράζω την σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Παράλληλα βράζω τα ζυμαρικά 3 λεπτά λιγότερο απ'ότι γράφει το πακέτο.
Για την κρέμα επικάλυψης έκανα κάτι νέο: Σε μεγάλο βάζο ανακατεύω όλα τα υλικά, σαν σε σέηκερ, και τα ρίχνω σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει λίγο. Την θέλω λίγο πιο ζουμερή, για να καλύπτει τα κενά ανάμεσα.
Λαδώνω ένα πυρέξ και πασπαλίζω με την φρυγανιά, πάτο και τοιχώματα.
Στρώνω τα μισά μακαρόνια, την σάλτσα, τα υπόλοιπα μακαρόνια και καλύπτω με την κρέμα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC, για 45 λεπτά.

Στα υλικά ξέχασα να βάλω και 2 σκελίδες σκόρδο, αλλά τα κολακευτικά σχόλια ήρθαν και έτσι......
 
Posted by Picasa

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Κυπριακός Τταβάς!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

1 κιλό κρέας αρνίσιο ή χοιρινό, κομμένο σε κομματάκια
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
3-4 κρεμμύδια μεγάλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
5-6 ντομάτες ώριμες, κομμένες σε φέτες
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2-3 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο (αλεσμένο)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξίδι
1 φλιτζανάκι κρασί ξηρό κόκκινο

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα ταψί το κρέας, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Τα ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και πάλι και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο, το κύμινο, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί. Ανακατεύουμε ξανά και σκεπάζουμε το φαγητό μας με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 3 ώρες σε μέτριο φούρνο. Στις δυόμισι ώρες ελέγχουμε το φαγητό μας. Ξεσκεπάζουμε το φαγητό μας και το αφήνουμε για ακόμη 30 λεπτά στο φούρνο.
Καλή Όρεξη!

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Σολoμός στο φούρνο με σάλτσα γιαουρτιού!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 8-10 ατομα

Υλικά:

1 σολoμός περίπου 3 κιλά καθαρισμένος και φιλεταρισμένος
8 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σος γιαουρτιού
500γρ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
1 ματσάκι φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Τοποθετούμε το φιλεταρισμένο σολoμό σε ένα μεγάλο ταψί. Απλώνουμε το δεντρολίβανο πάνω στο σολoμό και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ήπια τρίβουμε το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο σε όλο το σολoμό και αλατοπιπερώνουμε. Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς.
Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι και τον άνηθο με το ξύσμα του λεμονιού και μερικές σταγόνες χυμό και αλατοπιπερώνουμε. Κόψτε μερίδες το σολoμό και σερβίρετε με φρέσκια σαλάτα και ρύζι.
Καλή Όρεξη!

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Πανγκάσιους στο φούρνο με κρεμώδη σάλτσα κάρυ!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 κιλό φιλέτα ψαριού πανγκάσιους
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού κρόκο κοζάνης
1 1/2-2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Βάζουμε μέσα σε ένα γουδί της σκελίδες σκόρδου με το αλάτι και τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε στο γουδί το ελαιόλαδο, το κρόκο κοζάνης, το κάρυ και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα απαλό πολτό.
Βάζουμε τα φιλέτα ψαριού σε αντικολλητικό πυρίμαχο ταψί και απλώνουμε το μίγμα του σκόρδου πάνω στο ψάρι σε όλα τα σημεία.
Περιχύνουμε τα ψάρια με τη κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά. Στα μέσα του ψησίματος ξεσκεπάζουμε το ταψί και με ένα κουτάλι περιχύνουμε τα ψάρια με τα υγρά από το ταψί. Επαναλαμβάνουμε σε τακτικά χρονικά διαστήματα μέχρι να ψηθούν τα ψάρια και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε αυτή την ινδική συνταγή με ρύζι μπασμάτι.
Καλή Όρεξη!

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Πατάτες ντοφέν!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για άτομα

Υλικά:

3 μέτριες πατάτες πλυμένες
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
2 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν. Όταν οι πατάτες μαλακώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι σε ένα μπολ το οποίο αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στη φωτιά ένα κατσαρολάκι και τοποθετούμε το βούτυρο, το γάλα, λίγο αλάτι, να λιώσει το βούτυρο και να κοχλάσουν. Όταν λιώσει το βούτυρο απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι. Βάζουμε το μίγμα μας ξανά στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να μαζευτεί σε μια μπάλα. Το απομακρύνουμε από τη φωτιά το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει με ένα μίξερ χτυπάμε ένα ένα τα αυγά. Ανακατεύουμε μαζί το πουρέ πατάτας και το τυρί και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λάδι και το τοποθετούμε στη φωτιά. Παίρνω με ένα κουταλάκι μίγμα από το πουρέ πατάτας και το σπρώχνω με ένα δεύτερο κουταλάκι μέσα στο τηγάνι. Ψήνουμε τις μπαλίτσες έως ότου ροδοκοκκινίσουν. Όταν ψηθούν τοποθετούμε τις μπαλίτσες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Συνοδεύσετε τις πατάτες ντοφέν με μια καλοψημένη μπριζόλα. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή Όρεξη!

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Πιπεριές γεμιστές με μακαρονοσαλάτα από κριθαράκι και φέτα!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 ατομα

Υλικά:

4 πιπεριές κίτρινες, πορτοκαλιές ή / και κόκκινες
1/2 φλιτζάνι κριθαράκι
1 κονσέρβα έτοιμα βρασμένα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη
3/4 φλιτζανιού τριμμένη φέτα
1/4 φλιτζανιού λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Εκτέλεση:

Κόβουμε στη μέση τις πιπεριές κατά μήκος, αφήνοντας το κοτσάνι. Αφαιρούμε τους σπόρους και την άσπρη μεμβράνη. Τοποθετούμε τις πιπεριές με τα κομμένα πλευρά προς τα κάτω σε ένα μεγάλο πιάτο με λίγο νερό μέσα σε φούρνο μικροκυμάτων για 7-9 λεπτά μέχρι οι πιπεριές να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και στραγγίζουμε.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει. Προσθέτουμε το κριθαράκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει για 8 έως 10 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αμέσως μετά στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Σε ένα πιάτο πολτοποιούμε τα ρεβίθια με ένα πιρούνι, αφήνοντας κάποια ολόκληρα.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει για περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και τη ρίγανη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, για περίπου 1 λεπτό. Ανακατεύουμε μαζί με το σπανάκι το κριθαράκι, τα ρεβίθια, 1/2 φλιτζάνι φέτα, ντομάτα, ξύδι και αλάτι για περίπου 1 λεπτό. Χωρίζουμε τη γέμιση ανάμεσα στις πιπεριές και πασπαλίζουμε κάθε πιπεριά με το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού φέτα.
Καλή Όρεξη!

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Από σήμερα έως και τις 25 Σεπτέμβρη η έκθεση “Agrotierra 2013” στο Σύνταγμα!

από: http://orchomenos-press.blogspot.gr/

Εγκαινιάζεται το απόγευμα στις 6 η έκθεση τροφίμων “Agrotierra 2013”, στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή το διάστημα από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.
Στην έκθεση, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν προϊόντα συνεταιριστικών οργανώσεων και ελλήνων παραγωγών με σύγχρονη επιχειρηματική λειτουργία και παρουσία στις αγορές του εξωτερικού, αλλά και μια πλούσια γκάμα ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, όπως ελαιόλαδο, γάλα, μέλι, αλλαντικά, προϊόντα ζωικής αλλά και φυτικής προελεύσεως, μα πάνω απ’ όλα… ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη των ποιοτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και η προώθηση στο αθηναϊκό κοινό της ελληνικής περιφέρειας ως γαστρονομικού τουριστικού προορισμού.

Γιορτή Μελιού στο Όμορφο Λεοντάρι Βοιωτίας-βίντεο-φωτο.




Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η γιορτή μελιού στο Λεοντάρι του Δ.Αλιάρτου,που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Λεονταρίου η "ΕΣΤΙΑ".
Η γιορτή του μελιού,  άρχισε πριν από τρία  χρόνια, συνεχίστηκε και φέτος με επιτυχία στην πλατεία του Λεονταρίου.Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό, η  ανάδειξη  της σημασίας  της μέλισσας στο περιβάλλον και η προβολή όλων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του μελιού  καθώς και της διατροφικής του αξίας
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ Η "ΕΣΤΙΑ"
Ευχαριστώ όλους και όλες που βρέθηκαν στο Λεοντάρι, στη΄΄ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ΄ το  Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 και διαμορφώσαμε μια ζεστή, φιλική ανθρώπινη ατμόσφαιρα.
Η μεγάλη συμμετοχή έδειξε αποδοχή, πάθος, δύναμη, δίψα για γνώση, επιθυμία για ψυχαγωγία, ισχυρή θέληση, προτίμηση και ανάδειξη της ελληνικής δημιουργίας.
Μια γιορτή που έδωσε σε όλους μας επικοινωνία, ζεστές ανθρώπινες στιγμές, αφυπνιστικές ομιλίες και χαιρετισμοί ,γνώση ,ιατρική  μεθοδική επιστημονική παρουσίαση .Δημοτική παράδοση, μελωδία και μουσική, έκφραση, πολυμορφική ενδυματολογική και  χορευτική έξαρση, γλυκές άφθονες δημιουργίες και γεύσεις του συλλόγου μας, με βάση τα προιόντα αυτού του γλυκού εντόμου, της μέλισσας.



Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις αρχές του τόπου μας, που τιμήσανε την εκδήλωσή μας , τον βουλευτή κ. Μπασιάκο ,τον  κ. Δήμαρχο Αλιάρτου Γ. Ντασιώτη τον Πρόεδρο του Τ.Σ.Λεονταρίου κ.Λιάκο Κυριάκο,τον πνευμονολόγο-φυματιολόγο κ.Τσούτσο Βασίλη,την  ομοσπονδία του συλλόγου γυναικών Βοιωτίας  ,τους συλλόγους Γυναικών,Aσκρης, Νεοχωρίου, Θίσβης, Θήβας, Μουρικίου, Θεσπιών,τα χορευτικά της Καλλιθέας Θηβών"ΣΙΔΕΣ",Μαλαισίνας,και Ακραιφνίου,επίσης να ευχαριστήσω τον κ. πρόεδρο του μελισσοκομικού συνεταιρισμού Θήβας.
Το συμπέρασμα:  συστήνουνε πρόταση υγιεινής διαροφής. Επιλέγουμε τα ανώτερα μελισσοκομικά προιόντα για θρεπτική αξία και θεραπευτική δράση.
Αυτός ο υπέροχος κόσμος έδειξε να κρύβει αστείρευτες  δυνάμεις, πίστη και αισιοδοξία, υψηλό φρόνημα και πώς οι παροδικές δυσκολίες της κρίσης δεν αρμόζουνε και δεν είναι στη φύση μας.

                    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ
                    ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
                    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ Π.Σ.Γ.Λ ΄΄Η ΕΣΤΙΑ΄΄ 
                    ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Φωτορεπορτάζ εδώ

Τσίζκεικ διπλής σοκολάτας!

από: Εδώ 

Συνταγή για 8-10 άτομα

Υλικά:

24 μπισκότα Oreo, θρυμματισμένα (περίπου 2 φλιτζάνια)
1/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
4 κουτιά τυρί κρέμα Philadelphia, (κουτί=225γρ.) (κτυπήστε το τυρί με σύρμα να μαλακώσει)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια (σε σκόνη)
250γρ. σοκολάτας κουβερτούρα λιωμένη (αλλά όχι πολύ ζεστή)
4 αυγά

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160οC.
2. Ανακατεύουμε τα λιωμένα μπισκότα με τον λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε το μείγμα των μπισκότων μέσα σε ένα αντικολλητικό ταψί φούρνου με διαμέτρο 20εκ. και το πατάμε με μία μεγάλη κουτάλα για να δημιουργηθεί μία σφικτή βάση για το τσίζκεικ μας. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά, αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
3. Κτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια με το μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
4. Χύνουμε την γέμιση πάνω από την βάση και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να σταθεί το μείγμα. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
5. Τοποθετούμε το τσίζκεικ μας για 4 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε. 
Απολαύστε!

 

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Βασιλικές Χοιρινές μπριζόλες στα κάρβουνα!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

4 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο (χοντροκομμένες)
Για την μαρινάδα βασιλικού:
2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα επεξεργαστή τροφίμων το σκόρδο και το δουλεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να είναι ψιλοκομμένος αλλά όχι πολτοποιημένος.
Προσθέτουμε στον επεξεργαστή τα φύλα βασιλικού, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να είναι ψιλοκομμένα αλλά όχι πολτοποιημένα.
Με ένα κουτάλι απλώνουμε την μαρινάδα επάνω και στις δύο πλευρές των μπριζόλων. Τοποθετούμε τις μπριζόλες στο ψυγείο και αφήνουμε να απορροφήσουν τα αρώματα της μαρινάδας για 35-40 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τα κάρβουνα έτσι ώστε να έχουμε κανονική θερμότητα. Βάζουμε τις μπριζόλες πάνω στην σχάρα και ψήνουμε αναλόγως με τις προτιμήσεις μας.
Σερβίρετε τις μπριζόλες σας με πατάτες τηγανιτές και μία ωραία σαλάτα.
Καλή Όρεξη!

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας πραγματοποιεί ο Δήμος Μετσόβου στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του έργου «IN.C.O.ME - ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ».



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμος Μετσόβου στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «INCOME - Διεθνές Κέντρο Μεσογειακής Γαστρονομίας», που χρηματοδοτείται από το διμερές πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013», πραγματοποιεί διήμερο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας ελληνικών και ιταλικών γεύσεων στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου.  Η περιοχή αναφοράς του έργου αποτελείται από δύο πόλεις στην επαρχία του Μπρίντιζι (Ceglie Messapica και Carovigno), το Δήμο Μετσόβου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το Φεστιβάλ, που αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο του πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο Μέτσοβο, ευελπιστεί να αποτελέσει ουσιαστικά την έναρξη ενός νέου θεσμού, που θα βάλει το Μέτσοβο στον χάρτη των γευστικών προορισμών του Φθινοπώρου.

Ντολμαδάκια!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ρύζι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κύβο λαχανικών
Χυμό από 2 λεμόνια
8-10 φρέσκιες ντομάτες πολτοποιημένες
1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό
1 πακέτο αμπελόφυλλα κατεψυγμένα

Εκτέλεση:

Βράζουμε νερό σε ένα βραστήρα. Όταν το νερό ζεσταθεί το βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε τα αμπελόφυλλα μέσα στο ζεστό νερό για να μαλακώσουν. Μόλις μαλακώσουν πετάμε το νερό.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε μέσα τις πολτοποιημένες ντομάτες και το κύβο λαχανικών και τα αφήνουμε να μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κιμά, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το ρύζι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τη κανέλα, το πιπέρι, το αλάτι και το κύμινο. Προσθέτουμε το μισό μέρος από τη ντομάτα στο μίγμα του κιμά και το άλλο το αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε το μίγμα μας πολύ καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC.
Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα το υπόλοιπο μέρος από τη ντομάτα που αφήσαμε στην άκρη.
Ανοίγουμε τα αμπελόφυλλα και βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη και τα τυλίγουμε σφικτά σε σχήμα ντολμαδάκι. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα αμπελόφυλλα και τα τοποθετούμε προσεκτικά στο ταψί. Όταν τελειώσουμε προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε το φαγητό μας στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 1/2 ώρα. Στη 1 ώρα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για ακόμη 1/2 ώρα ώστε το φαγητό μας να απορροφήσει τα υγρά του. Σερβίρετε τα ντολμαδάκια ζεστά με μια φρέσκια σαλάτα.
Καλή Όρεξη!