Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Μανταρίνι!




Χρησιμοποιείται με ασφάλεια στα μωρά και στα παιδιά, ακόμα και σε μασάζ ή στο νερό της μπανιέρας. Λόγω της έλλειψης τοξικότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παιδική ανησυχία στο στομάχι. Το μανταρίνι βοηθά στη θεραπεία της δυσπεψίας (ενήλικοι) και στους κολικούς των μωρών. Είναι καλό για την αϋπνία, την υπερκινητικότητα και το στρες. Μειώνει την κυτταρίτιδα. Το αιθέριο έλαιο μανταρίνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μπουκάλι με σπρέι για προβλήματα του δέρματος, όπως ακμή και λιπαρότητα. Είναι χαλαρωτικό και ηρεμιστικό αιθέριο έλαιο. Στο μασάζ ή στο νερό της μπανιέρας λειτουργεί σαν φυσικό χαλαρωτικό, ηρεμεί το νευρικό σύστημα. Θεραπεύει τους πόνους, όπως ρευματισμοί. Το αιθέριο έλαιο μανταρίνι συνδυάζεται με άλλα αιθέρια έλαια, όπως λεβάντα, γεράνι, νερολί, λεμόνι, γκρείπφρουτ, πορτοκάλι. Η χρήση του στη διατροφή Τα φρέσκα μανταρίνια είναι καλή πηγή βιταμίνης C και βοηθούν σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

Α λα Πολίτα Κλασσική!


Name

 


από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/
4 αγγινάρες κατεψυγμένες
1κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
4 μικρά ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
6 μικρές πατάτες
4 μικρά καρότα
1 κ.σ. αλεύρι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1/2 φλιτζ. νερό
Χυμό από 2 λεμόνια
 Λίγο ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
1.        Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδια. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο, τις πατάτες και τέλος τις αγκινάρες. Ρίχνουμε το νερό να σκεπάζει τις αγκινάρες και προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι και ανακατέυουμε καλα. 
2.        Βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, για 20-25 λεπτά περίπου. Λίγο πριν μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο,  άνηθο και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.  Κλείνουμε τη φωτιά.
Καλή Όρεξη.

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Κρεμμύδι!

από Εδώ

Η χρήση του σαν βότανο Τα λιωμένα κρεμμύδια χρησιμοποιούνται στη βοτανοθεραπεία σαν κομπρέσα για να καθαρίσουν μολυσμένα χτυπήματα. Το σιρόπι από κρεμμύδια φτιάχνεται από ανάμειξη ψιλοκομμένων κρεμμυδιών και μέλι και βοηθά στα κρυώματα και τον βήχα. Η χρήση του στην διατροφή Το κρεμμύδι θεωρείται ότι είναι ευεργετικό στη μείωση της υψηλής πίεσης και του σακχάρου. Ο πολτός των κρεμμυδιών θεραπεύει την βρογχίτιδα, την ακμή και τα πυώδη εξανθήματα. Επίσης, συνιστάται συχνά για μολύνσεις του γαστρεντερικού συστήματος. Ιδιότητες Το κρεμμύδι περιέχει μικρές ποσότητες βιταμίνης Α και Β και λίγο ποτάσιο. Περιέχει μικρά σάκχαρα, είναι χαμηλό σε λιπαρά, σε φυτικές ίνες, σε νάτριο και υδατάνθρακες. Βοηθά στην παρεμπόδιση των φλεγμονών και μπορεί να χαλαρώσει τους μυς όταν βρίσκονται σε σπασμό.

Γαρίδες Πιλάφι με Κάρυ και Βασιλικό!


Name

από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/

  500 γρ. Γαρίδες κατεψυγμένες με την φλούδα
125 γρ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 τομάτες, ψιλοκομμένες
Αλάτι
1 κ.σ. σκόνη κάρι
1 ½ φλιτζ. ρύζι
½ φλιτζ. λευκό κρασί
½ φλιτζ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε σκόνη κάρι, ρύζι , κρασί, τομάτα, αλάτι ,πιπέρι, και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε τις γαρίδες. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, ρίχνουμε 2 ½ φλιτζ. νερό και ½ φλιτζ. λευκό κρασί. Αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και βράζουμε μέχρι να γίνει το ρύζι.
Πέντε λεπτά πριν γίνει ρίχνουμε τον βασιλικό. Τις σερβίρουμε ζεστές.
Γαρνίρουμε με φρέσκο μάυρο πιπέρι και ελαιόλαδο.
Καλή Όρεξη.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Γκρέϊπφρουτ!

από:  Εδώ 

Σαν αιθέριο έλαιο για μασάζ ή στο νερό της μπανιέρας, το γκρέιπφρουτ λειτουργεί σαν ένα υπέροχο τονωτικό και χρησιμοποιείται στα ανεβοκατεβάσματα της διάθεσης, τον θυμό και το στρες. Χρησιμοποιείται σαν αποτοξινωτικό για το συκώτι, σαν διουρητικό, καθαριστικό του σώματος, για την ακμή και την κυτταρίτιδα. Θεραπεύει την γρίπη, τα κρυώματα και προβλήματα του αναπνευστικού. Η χρήση του στην διατροφή Είναι ευεργετικό για την υγεία όταν καταναλώνεται συστηματικά. Ο χυμός βοηθά στο υγιές δέρμα. Ιδιαίτερα ευεργετικός για την ακμή, τη λιπαρότητα και τους ανοιχτούς πόρους. Όταν πίνετε συστηματικά χυμούς γκρέιπφρουτ, ανακουφίζεστε από συμπτώματα κρυώματος, γρίπης και καθαρίζουν τα νεφρά. Πίνοντας χυμό μαζί με συμπληρώματα διατροφής σιδήρου ή τροφές πλούσιες σε σίδηρο διευκολύνετε την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό. Το γκρέιπφρουτ βοηθά όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Βοηθά και στη δυσκοιλιότητα. Ιδιότητες Περιέχει βιταμίνη C και ποτάσιο. Καθαρίζει και ανανεώνει το κυκλοφορικό σύστημα, καθαρίζει το γαστρεντερικό και το ουροποιητικό σύστημα και είναι ευεργετικό στο αναπνευστικό σύστημα. Ισορροπεί το νευρικό σύστημα. Χαλαρωτικό. Αποτοξινωτικό.