Καλά Χριστούγεννα

Καλά Χριστούγεννα
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Διώξτε τα περιττά κιλά με 9 θαυματουργές τροφές!



Δεν χρειάζεται να πεινάσετε για να χάσετε βάρος. Απλώς διαλέξτε τις κατάλληλες τροφές που θα ανοίξουν το δρόμο για λιγότερες… λιγούρες και απώλεια βάρους.
Ο καιρός σιγά-σιγά «ανοίγει», η άνοιξη έχει ήδη μπει και οι πρώτες σκέψεις για αδυνάτισμα και μια καλύτερη σιλουέτα έχουν αρχίσει να μας μπαίνουν στο μυαλό εν όψει του καλοκαιριού.

Για συνέχεια κάνετε κλικ Εδώ   

Σάμαλι!




Υλικά :
21/2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αμμώνια
Για το σιρόπι:
31/2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Εκτέλεση :
Ανακατεύουμε το ψιλό και το χοντρό σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέκιν πάουντερ, τη σόδα και την αμμωνία και τα ζυμώνουμε με το νερο και το χυμό του πορτοκαλιού.
Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί 45 έως 50 εκατοστά και αφού φουσκώσει το σιμιγδάλι όπως το ψωμί το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC έως να δείτε ότι έχει ψηθεί.

Ανακατεύουμε το ψιλό και το χοντρό σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέκιν πάουντερ, τη σόδα και την αμμωνία και τα ζυμώνουμε με το νερο και το χυμό του πορτοκαλιού.
Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί 45 εως 50 εκατοστα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC έως να δείτε ότι έχει ψηθεί.

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Τοπικές γεύσεις... Κουρκούτι με κεφτεδάκια.....



Υλικά για τα κεφτεδάκια
500gr κιμά μοσχαρίσιος -1 κρεμμύδι ξερό αλεσμένο -1/2 ματσάκι μαϊντανό-1-2 κουταλιές δυόσμος -1 αυγό -2-3 χοντρές φέτες μουσκεμένο ψωμί και στιμμένο καλά-1 κουταλάκι ξύδι -2-3 κουταλιές ελαιόλαδο-αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Υλικά για το κουρκούτι
3 αυγά -300gr-400gr τυρί φέτα τριμμένη -λίγο ελαιόλαδο -1 κούπα τσαγιού νερό -αλεύρι (όσο πάρει) -αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια μαζί και πλάθουμε στρογγυλά κφτεδάκια.
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψηνουμε σε μέτριο φούρνο για 25′-30′.
Τα βγάζουμε απο το φούρνο και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το κουρκούτι.
Σε ένα μπωλ βάζουμε 3 αυγά, 300gr-400gr τυρί φέτα τριμμένη, λίγο ελαιόλαδο, 1 κούπα τσαγιού νερό, αλάτι-πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά αλεύρι (όσο πάρει) για να γίνει ένα οχι πολύ πιχτό κουρκούτι.
Στο ταψί που έχουν κρυώσει λίγο τα κεφτεδάκια, ρίχνουμε το κουρκούτι λίγο-λίγο ανάμεσα στα κεφτεδάκια ώστε να πάει παντού.
Προσθέτουμε απο πάνω λίγο ελαιόλαδο και ξαναψήνουμε στους 200oC για 30′-40′ μέχρι να ροδίσει.
Το κουρκούτι καλό θα είναι να έχει πάχος στο ταψί 1cm
Πρόταση σερβηρίσματος: Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια που στη μέση έχουν ένα κεφτεδακι.

Οι 8 τροφές που θεωρούνται υγιεινές αλλά μάλλον δεν είναι...



Επειδή είναι πολύ πιθανό να έχετε πέσει… θύματα παραπλάνησης όσον αφορά κάποιες τροφές, το click@Life λύνει το μυστήριο και ξεκαθαρίζει ποιες από αυτές πιστεύουμε ότι μας κάνουν καλό, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να μας βλάπτουν.
Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάτι προς αποφυγή παρεξηγήσεων: όλες (σχεδόν) οι τροφές είναι καλές – από την άποψη ότι εξυπηρετούν ένα σκοπό-αρκεί να τις καταναλώνουμε με μέτρο και πιο συγκεκριμένα, με το μέτρο που αρμόζει στην κάθε μια. Έχοντας, λοιπόν, αυτό υπόψη, καταλαβαίνετε ότι τις τροφές που θα βρείτε παρακάτω μπορείτε να συνεχίσετε να τις καταναλώνετε, απλώς όχι αλόγιστα. Πρόκειται για τροφές που θεωρούνται υγιεινές, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο «αθώες» όσο πιστεύουμε, απαιτώντας προσοχή στην κατανάλωσή τους. Δείτε, λοιπόν, ποιες είναι αυτές και βάλτε λίγο «φρένο» στη συχνότητα που τις απολαμβάνετε από δω και πέρα.

 
Για συνέχεια κάνετε κλικ Εδώ         

Μπακλαβάς(στριφτός).


Ένα πολύ εύκολο γλυκό, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και μπορούμε να το κάνουμε το Πάσχα.
Υλικά :

750 γραμμάρια φύλλο κρούστας χοντρέ
500 γραμμάρια καρυδόψιχα (τριμμένη μέτρια)
200 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα (τριμμένη μέτρια)
200 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κανέλα
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
500 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος λιωμένο.

Για το σιρόπι :

1 κιλο ζάχαρη
Ο,75 κιλό νερό
1 κουτάλια του γλυκού χυμό λεμονιού.

Εκτέλεση :

Σ΄ ένα μπολ ανακατεύουμε την καρυδόψιχα, την αμυγδαλόψιχα, τα 200 γραμμάρια ζάχαρη, της 2 κουταλιές σούπας κανέλα και το Ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια, κάνοντας ένα μίγμα για τη γέμιση.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο γάλακτος.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 55 έως 60 εκατοστών.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση, περνούμε ένα μισό το στρώνουμε στο τραπέζι και βάζουμε με το κουτάλι (από τη γέμιση)από η μια άκρη του φύλλου έως την άλλη, μετά τυλίγουμε τι γέμιση με το φύλλο έτσι σχηματίζουμε ένα ρολό (το ρολό έχει διάμετρο 2 έως 3 εκατοστά.
Βάζουμε το ρολό στο κέντρο του ταψιού και στρίβοντας το το τυλίγουμε γύρο γύρο, μετά συνεχίζοντας να φτιάχνουμε ρολά γεμίζουμε το ταψί.

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Μπακλαβάς, απλές Κυπριακές συνταγές.



         Υλικά:
            2 ποτήρια ζάχαρη
            1½ νερό το οποίο σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα

            Εκτέλεση:
            Βάζουμε 2 φύλλα, τα αλύφουμε με λάδι, βάζουμε τα αμύγδαλα και τα τυλίγουμε. Τα
            βάζουμε στο ταψί που είναι λαδομένο και από πάνω λίγο λάδι. Το ψύνουμε μέχρι να
            ροδίσει και τους ρίχνουμε το συρόπι που είναι κρύο και ο μπακλαβάς ζεστός.
 
από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/
Την συνταγή την έχει από  Μητέρα της.