Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Μπατζίνα (Θεσσαλική πίτα με καλαμποκάλευρο)!




Υλικά (για μέτριο ταψί 30εκ.)
2 κολοκυθάκια πράσινα
200γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
1 κούπα τσαγιού γάλα
2 κούπες καλαμποκάλευρο (περίπου)
2 κουταλιές σούπας βούτυρο για το ταψί
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας καλαμποκάλευρο για το πασπάλισμα
λίγο αλάτι (προαιρετικά)



Εκτέλεση Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια. Τα στύβουμε καλά και τοποθετούμε σε μία λεκάνη. Προσθέτουμε το γάλα το καλαμποκάλευρο και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και μετά με το χέρι. Στο τέλος προσθέτουμε το τυρί. Θα πρέπει να γίνει ένα αρκετά πηκτό μίγμα. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί με τις 2 κουταλιές βούτυρο. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και απλώνουμε. Πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές καλαμποκάλευρο, περιχύνουμε με το λάδι και προσθέτουμε τις δυο κουταλιές βούτυρο σε κομματάκια μικρά επάνω από το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά περίπου ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρεται ζεστή.
από:  http://nerokotanet.blogspot.com  και  http://delfinaki-sunset.blogspot.com/

Μεξικανικη τορτιγια με τονο και καλαμποκι!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 2 άτομα

Υλικά:

1 μικρή κονσέρβα τόνο, σε νερό, στραγγισμένη
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι, γλυκο, στραγγισμένη
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από 1/2 λεμόνι
2 μεγάλες τορτίγιας
8 λεπτές φέτες αβοκάντο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί, της δικής σας επιλογής
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μέτριο μπολ το τόνο και το λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τη μουστάρδα, μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σκεπάζουμε το μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε σε ψηλή θερμοκρασία μία επίπεδη τοστιέρα. Ανοίγουμε τις τορτίγιας και γεμίζουμε την μισή πλευρά της με το μείγμα τόνου. Απλώνουμε πάνω από το μείγμα από 4 φέτες αβοκάντο σε κάθε τορτίγια. Επίσης μοιράζουμε το σέλινο και το τυρί. Διπλώνουμε την τορτίγια στην μέση και ψήνουμε για 2-3 λεπτά στην τοστιέρα μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρετε κόβοντας τις τορτίγιες σε φέτες. Συνοδεύστε με μία παγωμένη πορτοκαλάδα.
Καλή Όρεξη!

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

5 λόγοι για να τρως καλό πρωινό!


Διάβασε πέντε καλούς λόγους που θα σε πείσουν να μην ξεκινήσεις ποτέ ξανά την ημέρα σου με άδειο στομάχι.
Αν δεν τρως πρωινό γιατί δεν προλαβαίνεις ή γιατί πιστεύεις ότι έτσι θα χάσεις βάρος, καλό είναι να σου θυμήσουμε την παλιά παροιμία που σίγουρα θα έχεις ακούσει ξανά:
"Το πρωί να τρως σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σαν ζητιάνος".

Για συνέχεια κάνετε κλικ Εδώ       

Χυμός καρότου: Η πορτοκαλί δύναμη!

Παλαιοτέρα ο όρος χυμός αφορούσε κυρίως τα φρούτα. Όμως, τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα τρόφιμα εμφανίζονται σε πόσιμη μορφή (όπως τα λαχανικά, το γιαούρτι, τα φρούτα), καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν μας επιτρέπει να αφιερώσουμε πολύ χρόνο στα γεύματά μας. Επειδή ένας χυμός βρίσκεται σε πρακτική συσκευασία και καταναλώνεται γρήγορα και οπουδήποτε, παρατηρήθηκε και η εμφάνιση χυμών από λαχανικά (καρότο, ντομάτα). Αυτή είναι μια εύκολη λύση για κάποιον που δεν έχει τη δυνατότητα να συνοδεύσει το γεύμα του με μια σαλάτα. Έτσι, μπορεί να το συνοδεύσει με έναν χυμό.Ο χυμός καρότου ή ένας χυμός που περιέχει καρότο είναι ιδιαίτερα ευεργετικός. Το καρότο έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, περιέχει μεγάλες ποσότητες Β- καροτίνης, που μετατρέπεται από τον οργανισμό σε βιταμίνη Α. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα καρότα να είναι ιδιαίτερα τονωτικά για τον οργανισμό και να ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, ενδυναμώνουν και προστατεύουν το αναπνευστικό και γαστρεντερικό σύστημα. Εξαιτίας της βιταμίνης Α και του ασβεστίου που περιέχουν, έχουν προστατευτική δράση για τα κόκαλα και τα δόντια. Τέλος, περιέχουν βιταμίνη C, που τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και λειτουργεί επουλωτικά στο δέρμα, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις εκζέματος δερματίτιδας και ακμής. Ο χυμός καρότου είναι γλυκός και μπορεί να συνδυαστεί εύκολα και με άλλα φρούτα και λαχανικά (όπως μήλο και πορτοκάλι). Έτσι, μπορούμε να έχουμε ένα ρόφημα ευχάριστο και ιδιαίτερα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
από: http://delfinaki-sunset.blogspot.com/ 


Νηστισιμη Μακαρονοσαλατα του Jamie Oliver!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

310γρ. μακαρόνια, μικρά κοχύλια
3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
255γρ κίτρινα ντοματίνια
255γρ κόκκινα ντοματίνια
1 χούφτα μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό
½ αγγούρι
4 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
7 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά με τις τρεις σκελίδες σκόρδου και βράζουμε μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια μας al dente. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα περνάμε κάτω από κρύο νερό για να κρυώσουν. Βγάζουμε το σκόρδο και το κρατάμε στην άκρη για να το χρησιμοποιήσουμε στην σάλτσα.
Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μία μεγάλη σαλατιέρα. Ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια, τις ελιές, το σχοινόπρασο, το βασιλικό και το αγγούρι σε κομμάτια περίπου το μισό μέγεθος από το μέγεθος των ζυμαρικών μας και τα προσθέτουμε όλα μαζι στην σαλατιέρα.
Πολτοποιούμε τις σκελίδες σκόρδου μέσα σε ένα γουδί και προσθέτουμε το ξίδι, το λάδι και αλαπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τα υλικά μαζί να ενωθούν και περιχύνουμε την σάλτσα πάνω από τα υλικά μας μέσα στην σαλατιέρα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και δοκιμάζουμε. Αν χρειάζεται διορθώνουμε την γεύση με λίγο αλάτι και πιπέρι. Καλή Όρεξη!
Πηγή: http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetarian-recipes/the-best-pasta-salad

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

Η καλύτερη λαγάνα του κόσμου! Το μυστικό της...


Ουρές δεκάδων μέτρων σχηματίζονταν κάθε Καθαρή Δευτέρα από το πρωί, έξω από τον φούρνο του ‘Τραντέρου’. Εκεί έβγαινε με μαεστρία και τεχνική η καλύτερη λαγάνα του κόσμου. Σήμερα δεν υπάρχει πια, ούτε ο φούρνος, ούτε φυσικά και η λαγάνα του. Ο κύριος Καλογερίδης, συνταξιούχος εδώ και πολλά χρόνια, μας είπε το μεγάλο μυστικό:
Για συνέχεια κάνετε κλικ Εδώ      

Αγγουρακια με σουριμι καβουρι και σαλτσα σογιας με μανιταρια!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 3 άτομα

Υλικά:

12 χοντρές φέτες αγγουριού, καθαρισμένες από το φύλλο
6-8 στικς σουρίμι καβούρι
1 μικρό ματσάκι φρέσκο κολίανδρο, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Για την σάλτσα:
4 μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας αραβοσιτάλευρο (corn flour)
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα στικς σουριμι στο μέγεθος της κάθε φέτας αγγουριού. Χαράσσουμε το κέντρο κάθε φέτας αγγουριού με ένα μυτερό μαχαίρι για να χωράει μέσα το σουρίμι. Τοποθετούμε μέσα στη κάθε φέτα αγγουριού ένα στικ σουριμι και χωρίζουμε σε τρία βαθουλά πιάτα. Πασπαλίζουμε σε κάθε πιάτο το φρέσκο κόλιανδρο και την ψιλοκομμένη πιπεριά.
Για την σάλτσα:
Βάζουμε τα υλικά για την σάλτσα (εκτός από το σησαμέλαιο) σε ένα μπολ και ανακατεύουμε να ενωθούν. Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα (ή σε γουόκ) το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μείγμα των υλικών της σάλτσας και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτα.
Μόλις δέσει η σάλτσα αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και την μοιράζουμε πάνω από τα υλικά μέσα στα πιάτα.
Σερβίρετε αμέσως και …καλή όρεξη!

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

Σύκο ολόκληρο μικρό πράσινο!



            Υλικά:
            40 κομμάτια σύκα
            1 κιλό ζάχαρη

            Εκτέλεση:
            Καθαρίζουμε την ψίχα και τα βράζουμε 3 φορές, την τρίτη φορά θα πέφτει από το
            πιρούνι και θα τα βγάλουμε σε σουροτύρι όπου θα τα στραγγίζουμε και αφού θα
            έχουνε κρυώσει θα τα γεμίσουμε αμύγδαλο και θα τα ρίξουμε στο συρόπι που το
            έχουμε ήδη και βράζει και τέλος το δένουμε την άλλη μέρα.
από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/
Την συνταγή την έχει από  Μητέρα της.

Στεικ βοδινο με καρυδια και μελι!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1kg στέικ βοδινό χωρίς λίπος
3/4 φλιτζανιού κομμάτια καρύδια
2 κουταλιές της σούπας παγωμένο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1.5 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Τοποθετήστε ένα ράφι του φούρνου περίπου 15 εκατοστά περίπου από το γκριλτου φούρνου και προθερμάνετε τον στους 220oC.
Απλώνουμε ένα χαρτί φούρνου σε ένα μεγάλο ταψί. Αλείφουμε το χαρτί με το ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρέας σε 3-4 μακρόστενες λωρίδες. Απλώνουμε το κρέας πάνω στο χαρτί μέσα στο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
Βάζουμε τα καρύδια, το βούτυρο, το μέλι, το δεντρολίβανο, 1/2 κουταλάκι αλάτι, και 1/4 κουταλάκι το πιπέρι σε ένα μπλέντερ και δουλέψτε τα μέχρι να είναι αρκετά ψιλοκομμένα τα καρύδια.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο κάτω από το γκριλ και αφήνουμε να ροδίσει στην μία πλευρά, για 3-4 λεπτά. Γυρίζουμε την και ψήνουμε για ακόμα 3 λεπτά για μέτριο ψήσιμο ή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα με τα καρύδια πάνω από το κρέας. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να καραμελώσει το μείγμα και να καβουρδιστούν τα καρύδια, 1 με 2 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε το κρέας να σταθεί 3-4 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Ψιλοκόβουμε την μπριζόλα σε ομοιόμορφες φέτες και σερβίρουμε περιχύνοντας με την σάλτσα από το ταψί.
Σερβίρετε το στεικ σας με πουρε πατατας. Για επιδόρπιο επιλέξτε ένα ωραίο κεικ σοκολατα. Καλή Όρεξη!

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Μελιτζανάκι!



 Υλικά:
50 μελιτζανάκια
1 κιλό ζάχαρη

 Εκτέλεση:
Χαράζουμε τα μελιτζανάκια και τα βράζουμε τρεις φορές αλλάζωντας το νερό που
 πάντοτε θα είναι χλιαρό. Αφού πέφτουνε από το πιρούνι τα βγάζουμε σε σουροτύρι
 να στραγγίξουνε καλά. Έχουμε το συρόπι βρασμένο και τα ρίχνουμε μέσα αφού τα
γεμίσουμε αμύγδαλα. Θα βράσουνε για λίγο και την άλλη μέρα θα δέσει.
 
από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/
Την συνταγή την έχει από  Μητέρα της.
        



Κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι!



Υλικά :
1 χταπόδι (1 έως 11/2 κιλό) 1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό 100 γραμμάρια ελαιόλαδο 150 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 2 φύλλα δάφνης Αλάτι πιπέρι 25 έως 35 γραμμάρια κρασί λευκό ή ξύδι.

Εκτέλεση :
Εάν το χταπόδι μας είναι φρέσκο πρέπει να είναι κτυπημένο καλά, εμείς μόνο το πλένουμε (εάν είναι κατεψυγμένο είναι καλύτερα γιατί είναι σιτεμένο άρα θα είναι ποιο μαλακό, εμείς το ξεπαγώνουμε και το πλένουμε). Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι κι όταν βράση ρίχνουμε το χταπόδι μας . Το αφήνουμε να βράσει για αρκετή ώρα (μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να κόβετε εύκολα) τότε το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και κοκκινίζουμε το κρεμμύδι μας, μετά βάζουμε και το χταπόδι μας κομμένο σε μικρά κομμάτια της αρεσκείας μας και το κοκκινίζουμε κι αυτό για τρία τέσσερα λεπτά, τότε ρίχνουμε το χυμό της ντομάτας, αλάτι πιπέρι, τα φύλλα από τη δάφνη και 250 ml νερό και τα δένουμε σε σάλτσα για περίπου είκοσι λεπτά. ΤΟ κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το λευκό κρασί ή ξύδι (ότι μας αρέσει)τα σκεπάζουμε κι είναι έτοιμα. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε νερό(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από το νερό που βράσατε το χταπόδι σας) με λίγο αλάτι όταν βράσει ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι της αρεσκείας μας κι όταν βράσει το κατεβάζουμε το στραγγίζουμε στο τρυπητό πλένοντας το με νερό της βρύσης. Στην κατσαρόλα που βράσαμε το κοφτό μακαρονάκι χωρίς να την πλύνουμε βάζουμε το λίγο λάδι το καίμε και μετά ρίχνουμε το πλυμένο μας κοφτό μακαρονάκι, το γυρίζουμε για δυο με τρία λεπτά και τα κατεβάζουμε.

Σερβίρεται σε πιάτα και το περιχύνουμε με σάλτσα (πολύ ζεστή) και χταπόδι।.Καλή Επιτυχία και Καλή σας Όρεξη.



Μπορούμε να αδειάσουμε στην κατσαρόλα με το έτοιμο κοφτό μακαρονάκι και την κατσαρόλα με τη σάλτσα και το χταπόδι μας να ανακατέψουμε ελαφρά και να σερβίρουμε, εάν όμως περισσέψει και μας κρυώσει δεν ζεσταίνεται εύκολα, ενώ χωριστά το χταπόδι με τη σάλτσα ζεσταίνεται πολύ εύκολα και με λίγο νερό στο κοφτό μας μακαρονάκι το ζεσταίνουμε κι αυτό λίγο και έτσι μπορούμε να σερβίρουμε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ελέγξτε τον πάτο από το γάλα που αγοράζετε!!! Οι βιομηχανίες γάλατος έχουν δικαίωμα να το αναπαστεριώσουν 5 φορές!!!



Προσοχή στο αριθμό που υπάρχει στον πάτο του γάλατος... Δείχνει τις φορές που το γάλα έχει αναπαστεριωθει... (δηλ. Αν έχει τον αριθμό 3 ή αν λείπει ο αριθμός 3 - υπάρχουν οι αριθμοί 1,2, κενο,4,5, τότε το γάλα έχει λήξει 2 φόρες και έχει αναπαστεριωθει). Και αυτό επιτρέπεται από τον νόμο... Διαβάστε τι γίνεται με το γάλα και σκεφτείτε αν γίνεται αυτό με το γάλα τι άλλο κακού και που!!!
Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο; Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία. 
Για συνέχεια κάνετε κλικ Εδώ    
 

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Καθαρά Δευτέρα............




Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί τη λήξη της αποκριάς και την έναρξη της νηστείας, 50 ημερών μέχρι το Πάσχα. Η αφετηρία της Σαρακοστής γιορτάζεται με διάφορα σαρακοστιανά εδέσματα, με την παραδοσιακή λαγάνα, την ταραμοσαλάτα και τις ελιές. Την ημέρα αυτή συνηθίζονται οι εκδρομές στην φύση.


Η Καθαρά Δευτέρα ονομάστηκε έτσι από τον χριστιανικό λαό και σημαίνει πνευματική και σωματική "κάθαρση". Επίσης μια άλλη εκδοχή είναι πως ονομάστηκε έτσι επειδή οι νοικοκυρές καθάριζαν τα σκεύη τους όλη μέρα από το φαγοπότι της αποκριάς. Μια χαρακτηριστική λέξη που χρησιμοποιούμε είναι τα Κούλουμα που είναι η καθαροδευτεριάτικη έξοδος και το πέταγμα του χαρταετού. Τα κούλουμα προέρχονται από τη λατινική λέξη Culumus που σημαίνει αφθονία.


Μερικά από τα πιο διαδεδομένα εδέσματα της Καθαρής Δευτέρας

Θαλασσινά: γαρίδες, καραβίδες, αστακός, καβούρια, χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές.
Οστρακοειδή: μύδια, στρείδια, κυδώνια, γυαλιστερές.
Όσπρια: φασολάδα, μαυρομάτικα σαλάτα.
Λαχανικά: κάθε λογής σαλάτες και τουρσί
Λαγάνα
Γλυκά: χαλβάς, γλυκά του κουταλιού και γλυκά του ταψιού.

Γλυκό αχλάδι


Υλικά:
20 αχλάδια
1 κιλό ζάχαρη

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τη φλούδα και βγάζουμε τα κουκούτσια. Το βάζουμε στη κατσαρόλα
με λίγο νερό γιατί κατεβάζει και δικό του. Βάζουμε τη ζάχαρη και βράζει μέχρι να
πάρει όλο το χρώμα. Το βράζουμε για δεύτερη φορά μέχρι να δέσει και του
ρίχνουμε μια κουταλιά λεμόνι.

από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/
Την συνταγή την έχει από  Μητέρα της.