Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Τόνος και μπραντάδα Potato


Συνταγή για 6


Συστατικά
3 μέσου μεγέθους φρέσκες πατάτες
200γρ. μπορεί τόνου σε νερό, στραγγισμένο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
1 / 3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
6 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό


Προετοιμασία:

Πλένουμε καλά και μαγειρέψτε τις πατάτες σε μια μέτρια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 30-40 λεπτά, μέχρι πολύ τρυφερό. Στραγγίξτε τις πατάτες. Καθαρίζουμε τους και να τους φέρει πίσω στην κατσαρόλα και πολτοποίηση τους ενώ είναι ακόμα ζεστό.
Εν τω μεταξύ, η θερμότητα η κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα με χαμηλή φωτιά, μέχρι να μειωθεί σχεδόν κατά ένα τρίτο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190oC.
Προσθέστε το μειωμένο κρέμα γάλακτος, στραγγισμένο τόνο, τυρί παρμεζάνα, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι σε πουρέ πατάτας και ανακατέψτε καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε 6 φορμάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Χωρίστε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με το πάνω μέρος κάθε μπολ με τριμμένο τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη φρυγανιά, και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε κατευθείαν από το φούρνο και ... ..
Απολαύστε το!!!
από :http://xs-recipes.blogspot.com.

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Γαρίδες Fettuccine σε σάλτσα σκόρδου.


Συνταγή για 4


Συστατικά:
500γρ. Fettuccine ζυμαρικά
16 μεσαίες γαρίδες (χωρίς κέλυφος και deveined)
2 κουταλιές βούτυρο
1 / 2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 / 3 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό σε λεπτές
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Προετοιμασία:

Κουκ fettuccine σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε και τοποθετήστε κάτω από κρύο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα. Επιστρέψτε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, ρίχνουμε από πάνω 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Αγρανάπαυση, μακριά από πηγές θερμότητας.
Εν τω μεταξύ, το βούτυρο θερμότητα για να λιώσει σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το σκόρδο. Εκτίναξη στις γαρίδες και εποχή με αλάτι και πιπέρι. Δύο λεπτά αργότερα, προσθέστε το κρασί και ανακατεύουμε. Αφήστε το να βράσει για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το να σταθεί για 2 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την επιστροφή στη θερμότητα. Περιστασιακά ανακατεύετε τη σάλτσα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το μαϊντανό και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.
Προσθέστε τα βρασμένα fettuccine στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για να ντύσετε με τη σάλτσα. Επιστροφή στην κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και αφήστε τα ζυμαρικά να ζεσταθεί.
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με τριμμένη παρμεζάνα.

Απολαύστε το
!!!

από : http://xs-recipes.blogspot.com

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Ρυζότο με Σπαράγγια


ΥΛΙΚΑ
1 μάτσο σπαράγγια
2 κούπες ρύζι (αρμπόριο ή καρολίνα)
1 κρεμμύδι ξερό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών ή νερό
βούτυρο
παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αντικολλητικό βαθύ σκεύος σωτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα σπαράγγια κομμένα σε μικρά κομματάκια και μόλις μαλακώσουν λίγο τους ρίχνουμε μια κουτάλα ζωμό.
Όταν πιουν το ζωμό, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το σωτάρουμε για λίγο.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν αυτό εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ρυζότο.
Κάθε φορά που τελειώνουν τα υγρά συμπληρώνουμε ζωμό ή νερό το οποίο διατηρούμε ζεστό.
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μια δυο κουταλιές φρέσκο βούτυρο.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εαν έχετε φτιάξει κάποια συνταγή δική σας με σπαράγγια και την έχετε φωτογραφίσει μπορείτε να συμμετέχετε στο blog event που διοργανώνει η Royal coconut και να κερδίσετε και ένα καταπληκτικό δωράκι.
Λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ!!!!!!!!

από : http://lilasteratessyntages.blogspot.com

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Λεμόνι-Ginger φτερούγες κοτόπουλου.


Συστατικά:
18 συνολικά φτερούγες κοτόπουλου, split
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 / 4 φλιτζάνι μέλι
1 / 4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο, κιμά
3 κουταλιές φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 κουταλάκι αλάτι
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Φυτικό λάδι (για τηγάνισμα)
3 κουταλιές νερό


Προετοιμασία:

Αναμίξτε σε ένα μικρό σάλτσα-pan το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το μέλι, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και νερό. Βάλτε σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζετε για 12 λεπτά, για να ρυθμίσετε τη σάλτσα. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και να διατηρήσουν ζεστό.
Τοποθετήστε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι σε μια πλαστική σακούλα και ανακινήστε το φτερούγες κοτόπουλου στο αλεύρι στο παλτό. Τοποθετήστε αρκετά φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τη θερμότητα καλά. Βαθιά τηγανίζουμε τις φτερούγες κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν και να ψηθεί καλά. Αφαιρέστε από το τηγάνι και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος και περιχύστε το με τη σάλτσα.
Σερβίρετε ενώ ακόμα ζεστό με ρύζι ατμού.

Απολαύστε το
!!!

από : http://xs-recipes.blogspot.com

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

Αρνάκι διαίτης…Συνέχεια.

Αγαπητοί/ες φίλοι/ες το έκανα (με μια μικρή παραλλαγή έβαλα μισό αρνάκι και μισό μοσχαράκι) έγινε απίθανο να το κάνετε είναι πολύ ελαφρύ και νόστιμο.

Να και οι φωτογραφίες!!!





Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Αρνί Γιουβέτσι.


Συνταγή για 4

Συστατικά:
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
700 γρ φιλέτο αρνιού (λαιμός), σε κύβους
2 κουταλιές φυτικό λάδι
3 μεγάλα κρεμμύδια, χοντρές κύβους
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες (κονσέρβα)
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 1 / 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι καρότα, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες thickly
4 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους thickly
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια, απόψυξη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Περίοδος το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε το αρνί σε αυτό. Heat πέρα από τη μέση / υψηλή φωτιά το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα από χυτοσίδηρο και καφέ τα κομμάτια αρνί σε παρτίδες. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε στην κατσαρόλα μία ακόμη κουταλιά λάδι, τα κρεμμύδια, τις πατάτες και τα καρότα. Μαγειρέψτε για 6 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά είναι ένα ελαφρύ ροδίσει. Προσθέστε την κανέλα και μαγειρέψτε για ένα λεπτό.
Προσθέστε τις κομμένες ντομάτες, το μέλι και το απόθεμα, ανακατεύοντας καλά, και φέρεται σε βρασμό. Επιστρέψτε το αρνί στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ρεβίθια. Σεζόν με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι για να προσθέσετε περισσότερη γεύση.
Καλύψτε και μαγειρέψτε σε προθερμασμένο φούρνο για 1,5 ώρες, έως ότου το αρνί είναι προσφορά.
Σερβίρετε ζεστό με στραγγισμένο γιαούρτι και ψωμί.

Απολαύστε το!!!

από : http://xs-recipes.blogspot.com.

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Αρνάκι διαίτης.


Μπορεί οι περισσότερες από εσάς να βρίσκεστε σε δίαιτα, προκειμένου να απαλλαγείτε από τις παραπανίσιες θερμίδες...
που πήρατε την περίοδο των εορτών, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε μόνο νερόβραστα λαχανικά και πρωτεΐνες στο ατμό.

Καμία τροφή δεν είναι παχυντική. Ο τρόπος μαγειρέματος είναι αυτός που κάνει κάποια πιάτα …απλησίαστα.

Δείτε, λοιπόν, πώς μπορείτε να μαγειρέψετε αρνάκι στη γάστρα, για έξι άτομα με περίπου από 500 θερμίδες τη μερίδα.

Θα χρειαστείτε ένα κιλό αρνάκι (κατά προτίμηση ωμοπλάτη) κομμένο σε μικρά κομμάτια, δέκα πράσα κομμένα σε φέτες, δύο ματσάκια φρέσκο κρεμμύδι, τέσσερα καρότα κομμένα σε φέτες, αλάτι πιπέρι και τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Σε μια γάστρα (καλύτερα πήλινη) θα βάλετε μία στρώση πράσο ανακατεμένο με το φρέσκο κρεμμύδι, από πάνω καρότα και από πάνω μια στρώση αρνάκι. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Ρίχνετε μέσα στη γάστρα σας νερό και το λάδι, ώσπου να καλύψετε οριακά όλα τα υλικά. Βάζετε τη γάστρα σε πολύ δυνατό φούρνο -220 βαθμούς- για περίπου δύο ώρες.
Καλή Επιτυχία!!!