Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Φτερούγες κοτόπουλου με μέλι.


Συνταγή για 4

Συστατικά:
20 κοτόπουλο φτερά, μικρά μυστικά αφαιρεθεί
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 αυγά
2 / 3 φλιτζάνια γάλα
1 φιάλη bbq σάλτσα
1 / 4 φλιτζάνι μέλι
Φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Προετοιμασία:

Πλένουμε φτερούγες κοτόπουλου και αφαιρέστε τις άκρες. Στραγγίστε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Τοποθετήστε το αλεύρι σε μια τσάντα και το ανακατεύουμε με τα φτερά ελαφριά παλτό.
Τοποθετήστε τα αυγά και το γάλα σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά και να αναιρέσει
Σε ένα διαφορετικό μείγμα μπολ BBQ σάλτσα και μέλι και να αναιρέσει
Πάρτε ένα ένα τα φτερά και το παλτό στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε ξανά σε αλεύρι. Επαναλάβετε 2-3 φορές για να δημιουργήσετε ένα βαρύ επίστρωση
Τοποθετήστε αρκετά φυτικό λάδι για τηγάνισμα σε μεγάλο τηγάνι και προθερμάνετε στους μέσος-υψηλή θερμότητα. Τηγανίζουμε φτερούγες κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτήξτε τα τηγανισμένα φτερά στο μείγμα μπάρμπεκιου μέλι και τοποθετήστε σε ένα λιπαμένο φύλλο μπισκότων που αφήνουν κάποιο χώρο μεταξύ τους. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου έως ότου δεν είναι πλέον βλέμμα λαμπερό.
Σερβίρουμε κατευθείαν από το φούρνο με μια κρύα μπίρα.

από :http://xs-recipes.blogspot.com

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

Μανιτάρια και Ομελέτα Μπέικον.


Συνταγή για 2-3

Συστατικά:
1 κουταλιά ανάλατο βούτυρο
1 κούπα φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
5 μεγάλα αυγά
1 / 3 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
2-3 φέτες μπέικον άψητοι, ψιλοκομμένο
1 / 3 φλιτζάνι πράσινο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:

Προσθέστε το μισό βούτυρο σε ένα μη αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το να λιώσει μέχρι να αφρού. Συμβουλή τα μανιτάρια και μπέικον και τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και εποχή με αλάτι και πιπέρι. Αφαιρέστε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ και να αναιρέσει.
Χρησιμοποιώντας μια χαρτοπετσέτα εξαλείψει το τηγάνι και να επιστρέψει στη θερμότητα. Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και εποχή με λίγο αλάτι και πιπέρι. Ελαφρά νικήσει αυγά. Όταν το τηγάνι είναι αρκετά ζεστό, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, στροβιλίζονται γύρω έτσι ώστε η βάση και τις πλευρές να πάρει επικάλυψη.
Ενώ το βούτυρο αφρού, ρίχνουμε το μίγμα των αυγών, γέρνοντας το τηγάνι από τη μία πλευρά στην άλλη. Ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη σπάτουλα, με βάση το μίγμα από τις πλευρές προς το κέντρο, όπως ορίζει. Όταν τα αυγά που σχεδόν, κερδοφόρα κατά τη διάρκεια των αποκλειστικών συστατικών (μανιτάρια, μπέικον και κρεμμύδι).
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα διπλώνουμε το ομελέτα στη μέση και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα. Τα κόβουμε σε μερίδες.
Σερβίρετε ενώ ακόμα ζεστό, με πράσινα φρέσκια σαλάτα. Απολαύστε το!

από :http://xs-recipes.blogspot.com

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Μανιτάρια γεμιστά με μπέικον και τυρί κρέμας.


Συνταγή για 3-4

Συστατικά:
12 ολόκληρα μανιτάρια (κομμένα τα κοτσάνια)
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 / 2 φλιτζάνι μπέικον, ψιλοκομμένα
4 κουταλιές τυρί κρέμα Philadelphia
1 κουταλιά ελαιόλαδο
5-6 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 / 3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 / 3 φλιτζανιού λευκό κρασί
Φρυγανιά τριμμένη

Προετοιμασία:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε τα κοτσάνια των μανιταριών σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μη κολλήσει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε τα μανιτάρια και τα στελέχη εξακολουθούν σοτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίξτε το κρασί. Μειώστε τη θερμότητα και αφήστε το να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέστε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε συνεχώς για 5-6 λεπτά μέχρι το τυρί είναι πολύ μαλακό. Ένα δύο λεπτά πριν το τέλος προσθέστε την βασιλικό και ανακατεύετε να συνδυάσουν.
Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνετε για λίγο.
Βουρτσίστε ελαφρά την επιφάνεια του φούρνου τηγάνι με ελαιόλαδο. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι συλλέξει αρκετά μίγμα το τυρί και πράγματα τα μανιτάρια. Τοποθετήστε τα γεμιστά μανιτάρια στο φούρνο τηγάνι. Ψεκάστε την κορυφή του μανιταριών με φρυγανιά.
Ψήνουμε τα μανιτάρια σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, ή μέχρι
χρυσή ροδίσουν στην κορυφή.

από :
http://xs-recipes.blogspot.com
Σερβίρετε τα μανιτάρια με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Απολαύστε το!

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Παραδοσιακή Χορτόπιτα με διάφορα αρωματικά χόρτα.


1/2 κιλό φέτα
1 κιλό αλεύρι
3 κουταλάκια γλυκού λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κιλό διάφορα αρωματικά χόρτα (καυκαλήθρες, άνηθο, μάραθο, δυόσμο κ.α)
πιπέρι
Παρασκευή:
Παίρνουμε διάφορα αρωματικά, τα πλένουμε και τα κόβουμε ψιλά.Τα βάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και τη φέτα.
Τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Έν τω μεταξύ ζυμώνουμε το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και το νερό ώστε να κάνουμε μια μαλακή ζύμη. Φτιάχνουμε με το ζυμάρι μπάλες μικρές και τις ανοίγουμε φύλλα με το χέρι, χοντρά όσο ένα πιατάκι της πάστας.
Βάζουμε τις "Κοπέλες" σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε 1/2 ώρα περίπου με μέτριο φούρνο.

από :http://prassia-eyrytanias.blogspot.com

Αντικαταστήστε τη φέτα με φέτα Νηστήσιμη θα σας καταπλήξει

nikolaos


Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Γλυκόξινο Κοτόπουλο (Κινέζικα Συνταγή).


Συνταγή για 4

Συστατικά:
3 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κύβους μεγέθους δαγκωμάτων
1 πράσινη πιπεριά, χοντρές ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένες χοντρές
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο χοντρές
1 / 3 φλιτζάνι κονσερβοποιημένα ανανά, χοντρές ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο, χοντρές φέτες
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ σε λεπτές
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Φυστικέλαιο για το τηγάνισμα

Batter:
1 φλιτζάνι αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 / 3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Κρύο νερό (αρκετό για να κάνει μια μαλακή ζύμη)

Σάλτσα:
2 / 3 φλιτζανιού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ξίδι ρυζιού
3 κουταλιές κέτσαπ
3 / 4 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο.


από :http://xs-recipes.blogspot.com

Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

Ακαταλαβίστικα Mail.

Αγαπητοί μας φίλοι, λαμβάνουμε κάποια Mail που δεν μπορούμε να τα διαβάσουμε.

Είναι κουκίδες και κάτι σαν σχήματα.

Σας παρακαλούμε να τα ξαναστείλετε κανονικά, λυπούμαστε που δεν σας απαντάμε.

Σας ευχαριστούμε.

Οι συνεργάτες του http://geussis-nikolaos.blogspot.com

Κοκκινιστό κατσικάκι.


Παραδοσιακή συνταγή της Ρούλας απο το Βασιλέσι Πρασιάς

Υλικά :

1 κιλό κατσίκι

3 μέτριες ντομάτες φρέσκες400 γρ.

Φύλλα δάφνης

φασολάκια400 γρ.

κρεμμύδια300 γρ.

λάδι

1 κολοκυθάκι μικρό φρέσκο

Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση :

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες.

Το βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσει και ρίχνουμε το λάδι,τη δάφνη,αλάτι-πιπέρι και τις 3 ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη.

Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα για να βράσουν τα υλικά μας για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα κρεμμύδια κομμένα

Καλή Επιτυχία και Καλή Απόλαυση!!!

από : http://prassia-eyrytanias.blogspot.com