Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Παγωμενα μπισκοτα καρυδας με γεμιση καραμελας και επικαλυψη σοκολατας!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για περίπου 20 κομμάτια
Υλικά:
Για την βάση:
1 φλιτζάνι αλεύρι, κοσκινισμένο
1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι τρίμμα καρύδας
125γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την γέμιση:
400γρ. συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές της σούπας έτοιμο σιρόπι (golden syrup)
60γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την επικάλυψη:
60γρ. βούτυρο καρύδας, ψιλοκομμένο
125γρ. σοκολάτα μαγείρεμα, ψιλοκομμένο
Προετοιμασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C. Παίρνουμε ένα ταψί (28 x 18cm, βάθος 3cm) και τοποθετούμε στο πάτο του χαρτί φούρνου.
Βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί που ετοιμάσαμε. Ψήνουμε την βάση μας για 15 έως 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Για να ετοιμάσουμε την γέμιση βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε για λίγο. Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Χύνουμε την γέμιση πάνω από την βάση και ψήνουμε στο φούρνο για 12 λεπτά ή μέχρι να σταθεί. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και βάζουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη λιώνοντας την σοκολάτα με τον βούτυρο καρύδας σε μπεν μαρί. Περιχύνουμε την λιωμένη σοκολάτα πάνω από την γέμιση και αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να πήξει η σοκολάτα. Ξεφορμάρουμε το γλυκό μας και κόβουμε σε μερίδες.
Σερβίρετε τα μπισκότα σας παγωμένα και …… Απολαύστε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)