Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Σουφλέ τυριών!

Συνταγες για ολα τα γουστα! Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
25γρ βούτυρο (περίπου 2 κουτ. της σούπας)
25γρ αλεύρι (περίπου 2 κουτ. της σούπας)
1 φλιτζάνι μαλακό κατσικίσιο τυρί (π.χ. μυζήθρα), λιωμένο
1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα, τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
5 μεγάλα αυγά, χωρισμένα (κρόκοι-ασπράδια)
1 φλιτζάνι γάλα (250 ml)
Αλάτι/πιπέρι
Προετοιμασία:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
Βουτυρώστε τέσσερα ατομικά πυρίμαχα μπολ για σουφλέ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μεγάλο πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ αντί για ατομικά, αλλά βεβαιωθείτε ότι μπορεί να πάρει τουλάχιστον 4 φλιτζάνια (1 λίτρο) νερού στο εσωτερικό του.
Λιώστε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε για ένα λεπτό. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να δημιουργηθεί μια πυκνή σάλτσα. Αφού ανακατέψουμε για λίγο το επαναφέρουμε στην φωτιά και αφήνουμε να βράσει για μερικά λεπτά. Ρίχνουμε τα τυριά και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε. Κατεβάστε και πάλι από τη φωτιά και προσθέστε ένα-ένα, 4 από τους κρόκους αυγών (ένας θα δεν θα χρησιμοποιηθεί). Κάθε φορά που προσθέτετε ένα κρόκο με γρήγορες κινήσεις ανακατεύετε για να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπήστε όλα τα ασπράδια μαζί μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή μαρέγκα. Προσθέστε τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα τυριών με απαλές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα. Μυράστε το μείγμα στα βουτυρωμένα ατομικά μπολ για σουφλέ.
Ψήστε για 12-15 λεπτά στον φούρνο μέχρι το σουφλέ να φουσκώσει και να ροδίσει στην κορυφή.
Σερβίρετε ζεστά και …. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)