Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Μακαρονοπιτα με τεσσερα τυρια!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4-6 άτομα

Υλικά:

500γρ. μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο
300γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
180γρ. τυρί κεφαλογραβιέρα τριμμένη
180γρ. τυρί έμενταλ, τριμμένο
180γρ. τυρί κασέρι τριμμένο
180γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
1/2 κουταλιά της σούπας ξηρό δυόσμο
1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι (επιλέξτε με χαμηλά λιπαρά)
4 αυγά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια για 6-7 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε καλά τα μακαρόνια και όπως είναι έτσι ζεστά τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε αμέσως το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα τριμμένα τυριά και το ξηρό δυόσμο μαζί.
Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό πυρίμαχο ταψί (διαμέτρου περίπου 30εκ.) και πασπαλίζουμε με αρκετή τριμμένη φρυγανιά να καλύψει όλα τα σημεία. Απλώνουμε το 1/3 των μακαρονιών τοποθετώντας τα κυκλικά στην βάση του ταψιού. Πασπαλίζουμε τα μακαρόνια με το 1/3 του μίγματος των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ακόμα 2 φορές για όλα τα υλικά.
Βάζουμε το γιαούρτι σε καθαρό μπολ και το χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας τα καλά με το γιαούρτι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα γιαουρτιού πάνω από τα μακαρόνια όπως κάνουμε με την μπεσαμελ.
Ψήνουμε την μακαρονοπιτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει στο πάνω μέρος.
Αφού κρυώσει ελαφρά ξεφορμάρουμε και την κόβουμε σε μερίδες. Σερβίρουμε ζεστή και συνοδεύουμε με σάλτσα ντομάτας απλή ή και κετσαπ. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)