Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Πανγκάσιους στο φούρνο με κρεμώδη σάλτσα κάρυ!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 κιλό φιλέτα ψαριού πανγκάσιους
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού κρόκο κοζάνης
1 1/2-2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Βάζουμε μέσα σε ένα γουδί της σκελίδες σκόρδου με το αλάτι και τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε στο γουδί το ελαιόλαδο, το κρόκο κοζάνης, το κάρυ και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα απαλό πολτό.
Βάζουμε τα φιλέτα ψαριού σε αντικολλητικό πυρίμαχο ταψί και απλώνουμε το μίγμα του σκόρδου πάνω στο ψάρι σε όλα τα σημεία.
Περιχύνουμε τα ψάρια με τη κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά. Στα μέσα του ψησίματος ξεσκεπάζουμε το ταψί και με ένα κουτάλι περιχύνουμε τα ψάρια με τα υγρά από το ταψί. Επαναλαμβάνουμε σε τακτικά χρονικά διαστήματα μέχρι να ψηθούν τα ψάρια και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε αυτή την ινδική συνταγή με ρύζι μπασμάτι.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)