Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Φριτάτα με Σπανάκι!

Συνταγες για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μεγάλο ματσάκι σπανακι, χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι τυρί ricotta, λιωμένο στο χέρι
5 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο


Προετοιμασία:


Προθερμάνετε το φούρνο σε 200°C.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε  για 2 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί το σπανάκι ελαφρώς. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ κτυπάμε τα αυγά καλά. Προσθέτουμε το ricotta και ανακατεύουμε με τα αυγά να αναμειχτούν. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μίγμα σπανακιού το οποίο μέχρι τώρα θα πρέπει να έχει κρυώσει. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί.
Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο σε ένα ρηχό στρογγυλό ταψί και αλείψτε το να πάει παντού.
Ρίξτε το μίγμα των αυγών στο βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να σταθεί το φαγητό. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για πέντε λεπτά πριν το κόψετε σε μερίδες.
Σερβίρετε με φρέσκια σαλάτα.
Καλή Όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)