Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

Για το κεικ:
2 1/4 φλιτζάνια γλυκόπικρη σοκολάτα χοντροκομμένη
3/4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε έξι κομμάτια (περισσότερο για το άλειμμα του ταψιού)
5 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζανιού σκόνη κακάο, κοσκινισμένο (το μισό για το κοσκίνισμα του ταψιού και το υπόλοιπο για το κεικ)
2 κουταλιές της σούπας νερό
Για το γλάσο:
3/4 φλιτζανιού γλυκόπικρη σοκολάτα, χοντροκομμένη
3 κουταλιές ανάλατο βούτυρο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150οC.
Παίρνουμε ένα ταψί 23×5 cm και το βουτυρώνουμε. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου μέσα στο ταψί και το βουτυρώνουμε και αυτό μαζί με το γύρο του ταψιού. Ρίχνουμε λίγο κακάο ομοιόμορφα στο ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν-μαρί. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στη άκρη για να κρυώσουν λίγο. Χτυπούμε στο μίξερ σε μέτρια προς ψηλή ταχύτητα τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και το νερό μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε σε μέτρια προς ψηλή ταχύτητα στο μίξερ για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο κακάο και ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα.
Βάζουμε το μίγμα του κέικ στο ταψί και το τοποθετούμε στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Όταν περάσουν τα πρώτα 35 λεπτά περάστε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και ελέγξτε κατά πόσο βγαίνει καθαρό. Δοκιμάζετε με το μαχαίρι μέχρι να βγει καθαρό.
Όταν ψηθεί αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει εντελώς. Ξεφορμάρετε και τοποθετήστε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Καλύπτουμε και τοποθετούμε το κέικ στο ψυγείο για 6 ώρες ή ολόκληρη τη νύχτα.
Για να κάνουμε το γλάσο λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Βγάζουμε το κέικ από το ψυγείο και απλώνουμε το ζεστό γλάσο ομοιόμορφα πάνω στο κέικ και το τοποθετούμε για 20-40 λεπτά στο ψυγείο. Για να σερβίρουμε το κέικ το βγάζουμε από το ψυγείο τουλάχιστον 20-30 λεπτά προηγουμένως και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια με ένα ζεστό μαχαίρι.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)