Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Βελούδινη τούρτα σοκολάτας!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 8-10 ατομα

Υλικά:

1/2 πακέτο φύλλο σφολιάτας (1 φύλλο)
350γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, θρυμματισμένη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κρόκος αυγού
2 φλιτζάνια φρέσκα βατόμουρα ή φράουλες.

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220οC.
Ανοίγουμε το φύλλο σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, το ανοίγουμε λίγο με έναν πλάστη για να λεπτύνει, και κόβουμε τις γωνίες έτσι ώστε να σχηματιστεί ένας κυκλικός δίσκος.
Στρώνουμε το φύλλο σε ένα στρογγυλό ταψί το οποίο έχουμε βουτυρώσει, έτσι ώστε να καλύπτεται ο πάτος και τα πλαϊνά του ταψιού.
Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια, για να μην φουσκώσει πολύ και ανομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι η ζύμη να πάρει ένα ωραίο, χρυσό χρώμα, και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, τοποθετούμε την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος. Τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα, ώσπου να σχηματιστεί ένα ωραίο, ομοιόμορφο μίγμα. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγα λεπτά ακόμη.
Ρίχνουμε λίγο από το μίγμα της σοκολάτας στο μπολ με τον κρόκο του αυγού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μίγμα του κρόκου μέσα στην υπόλοιπη σοκολάτα, και αφήνουμε την κρέμα πάνω σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας πάνω από το ψημένο φύλλο, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε την τούρτα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Για να σερβίρουμε, γαρνίρουμε την τούρτα με φρέσκα βατόμουρα ή φράουλες.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)