Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόσφορο Ανήμερα του Σταυρού.

Το προζύμι αυτό το έπιασα εχθές 14 Σεπτεμβρίου μετά την Θεία Λειτουργία με νερό και αλεύρι (συστατικά),  βυθίζοντας τα σταυρολούλουδα μαζί με τον Σταυρό στο νερό και  λέγοντας το απολυτίκιο τρεις φορές. Σήμερα 15 Σεπτεμβρίου το πρωί το ανάπιασα για τρίτη φορά προκειμένου να το ζυμώσω και  έγινε πρόσφορο και  ψωμί.
Τέτοιες είναι  οι ευλογίες της εκκλησίας του Χριστού, τα σύγχρονα θαύματα στους πιστούς της. Ας το ιδούν αυτοί που αμφισβητούν την δύναμή του και  θέλουν να τον εξαλείψουν από τα μάτια του κόσμου, καταργώντας Τον από την σημαία, τα δημόσια κτήρια κ.τ.λ, αν τολμήσουν. Ας το ιδούν τα παιδιά και  ας μάθουν την απαράμιλλη δύναμή Του, που δεν φτάνει μόνο στο ζύμωμα της 14ης Σεπτεμβρίου, αλλά προχωράει σ'όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Ας γνωρίσουν την εκπληκτική δύναμή Του με Τον Κύριο επάνω Του, αντλώντας δύναμη αγάπη, χαρά, εξουσία και ελπίδα από Αυτόν στην ζωή τους.
                                                                                                                              Γιούλα Δημοπούλου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)