Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Κοτόπουλο Μαρσάλα!



από: Εδώ  
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο και πέτσα
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι κρασί Marsala
1/4 φλιτζανιού sherry

Εκτέλεση:

Με ένα κοφτερό μαχαίρι φιλετάρουμε το κοτόπουλο και το κτυπάμε ελαφρά με σφυρί κρέατος για να λεπτύνει ελαφρώς και να έχει ίσο πάχος σε όλα του τα σημεία.
Σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με: το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Βάζουμε ένα-ένα τα φιλέτα μέσα στο αλεύρι και τα πασπαλίζουμε καλά σε όλα τα σημεία. Αραδιάζουμε τα φιλέτα σε μία καθαρή επιφάνεια ή μία πιατέλα στεγνή.
Βάζουμε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και αφού ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο πρώτα την μία πλευρά μέχρις ότου να ροδίσει και μετά γυρίζουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε στο τηγάνι και τα μανιτάρια.
Όταν αρχίσουν να μαραίνονται τα μανιτάρια προσθέτουμε το κρασί και το σέρι. Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό για 10-12 λεπτά, γυρίζοντας το κοτόπουλο μία φορά.
Σερβίρετε το κοτόπουλο απευθείας από το τηγάνι με πατάτες πουρέ ή ρύζι.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)