Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Στο κελάρι των μπαχαρικών της ελληνικής κουζίνας!

Η ελληνική κουζίνα είναι ένα πραγματικό καλειδοσκόπιο εδεσμάτων, συνταγών και παραδόσεων, με τόσες όψεις όσες και οι περιοχές του ποικιλόμορφου πραγματικά τοπίου της χώρας. Στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, έχει δεχθεί έντονες επιρροές από τη «γειτονιά» της, ενώ οι μείξεις αυτές σε συνδυασμό με την εγχώρια παράδοση περίπου 4.000 ετών, δημιουργεί ένα αποτέλεσμα μοναδικό, προσφέροντας στον ουρανίσκο μας αξέχαστες γαστρονομικές εκπλήξεις.
Τα μπαχαρικά και τα αρωματικά, η ψυχή κάθε εθνικής κουζίνας, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής, της γευστικής αυτής πανδαισίας που με ιδιαίτερη σοφία και μέτρο ξέρει να τα συνδυάζει. Με πολλές και διαφορετικές χρήσεις στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική, τα καρυκεύματα δημιουργούν ατελείωτες και αξέχαστες γευστικές και αρωματικές παραλλαγές ενός πιάτου, ενώ συγχρόνως αποτελούν πλούσια διατροφική επιλογή, χαρίζοντάς μας υγεία και ευρωστία!
Τι θα λέγατε να τρυπώσουμε στο κελάρι της ελληνικής κουζίνας και να γνωρίσουμε τα πιο χαρακτηριστικά από κοντά;

Κανέλλα
Αναμφισβήτητα, η αρχόντισσα των μπαχαρικών, καθώς προσδίδει στη γεύση μια ανεπαίσθητη γλύκα και ζεστασιά. Ήταν γνωστή από την αρχαιότητα και μάλιστα η αγγλική ονομασία “σίναμον” (cinnamon) προέρχεται από το ελληνικό “κιννάμωμον”.
Χρησιμοποιείται: σε παραδοσιακά γλυκά, μπισκότα, κρέμες, κέικ και γλυκά ψωμιά, ενώ στο φαγητό κυρίως στα κοκκινιστά, στις μαρινάδες, στα πουλερικά και στο ψάρι.
Δοκιμάστε: Μπουγάτσα

η συνέχεια Εδώ  
 

1 σχόλιο:

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)