Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Εκμέκ κανταΐφι!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για ένα ταψί

Υλικά:

600γρ. κανταΐφι
300γρ. βούτυρο
1 1/2 λίτρο γάλα
3 κρόκους αυγών
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
5 κουταλιές σιμιγδάλι
2 φακελάκια σαντιγί για επικάλυψη
Λίγα αμύγδαλα ψημένα για επικάλυψη
Σιρόπι
3 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
5 φλιτζάνια ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα χέρια μας, το βουτυρώνουμε και το βάζουμε σε ένα ταψί. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει.
Για να φτιάξουμε το σιρόπι τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και βάζουμε το νερό να ζεσταθεί. Διαλύουμε τη ζάχαρη στο ζεστό νερό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Όταν κρυώσει το κανταΐφι μας με μια κουτάλα περιχύνουμε το σιρόπι πάνω από το κανταΐφι.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μαζί το γάλα, τον άνθο αραβοσίτου, το σιμιγδάλι, τους κρόκους αυγού, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η κρέμα μας πήξει. Απλώνουμε τη κρέμα μας πάνω από το κανταΐφι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπούμε στο μίξερ τη σαντιγί μας ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Απλώνουμε τη σαντιγί μας πάνω από τη κρέμα με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)