Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Καυτερές τηγανιτές φτερούγες κοτόπουλου!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

12 φτερούγες κοτόπουλου (περίπου 2 κιλά)
Μαγειρικό λάδι για βαθύ τηγάνισμα
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
1/4 φλιτζανιού καυτερή σάλτσα πιπεριάς
1/2 φλιτζάνι sour cream
1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά γάλα
Φρέσκο βασιλικό (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Κόβουμε και πετάμε τις περιττές άκριες των φτερούγων του κοτόπουλου. Κόβουμε τις φτερούγες στις αρθρώσεις και δημιουργούμε 24 κομμάτια. Ξεπλένουμε τα κομμάτια και τα στεγνώνουμε. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι, προσθέτουμε λάδι και τηγανίζουμε τα κομμάτια, λίγα λίγα για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Κρατούμε τα τηγανισμένα κομμάτια σε ζεστό φούρνο, ενώ τηγανίζουμε τα υπόλοιπα κομμάτια. Μεταφέρουμε τις φτερούγες σε μια πιατέλα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να λιώσει μαργαρίνη ή το βούτυρο. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη καυτερή σάλτσα πιπεριάς και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει 1-2 βράσεις. Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από τις φτερούγες φροντίζοντας να καλυφθούν καλά οι φτερούγες.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το ντιπ, βάζοντας σε ένα μικρό μπολ το sour cream, τη μαγιονέζα, το βασιλικό, το μαϊντανό και το γάλα. Aνακατεύουμε τα υλικά στο μπολ μέχρι να ενωθούν. Σερβίρουμε το ντιπ με τις φτερούγες. Γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)