Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Καλαμπόκι!

Μην πετάτε τις λεπτές μεταξένιες ίνες (μαλλιά) που σκεπάζουν το καλαμπόκι. Αφήστε τις να στεγνώσουν για να φτιάξετε ρόφημα. Φτιάχνουν ένα εξαιρετικό ηρεμιστικό και θεραπευτικό διουρητικό, ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν τα νεφρά υποφέρουν λόγω κάποιας ασθένειας ή κάποιου φαρμάκου. Το μετάξι του καλαμποκιού σαν τσάι βοηθά στις περιπτώσεις της γαστρίτιδας.
Τσάι φτιαγμένο από μετάξι καλαμποκιού σε ζεστό νερό μπορεί να βοηθήσει στις πέτρες των νεφρών. Πίνετε το τσάι αυτό 3 φορές την ημέρα. Το μετάξι του καλαμποκιού –ωμό ή μαζί με καλαμπόκι- είναι καθαριστικό για το ουροποιητικό σύστημα. Το αλεύρι του καλαμποκιού μπορεί να αντικαταστήσει το αλεύρι του σιταριού για ανθρώπους που είναι αλλεργικοί στη γλουτένη και στη γλιαδίνη και από αυτούς που πάσχουν από κοιλιακές ασθένειες. Το καλαμπόκι μπορεί να είναι ευεργετικό στη θεραπεία της νυχτερινής ούρησης στα παιδιά, σε δυσλειτουργία του προστάτη, στην κυστίτιδα και σε φλεγμονές της ουρήθρας. Το άμυλο καλαμποκιού φτιάχνεται από το εσωτερικό μέρος του μίσχου του καλαμποκιού και γίνεται  μια ψιλή σκόνη-πούδρα για να χρησιμοποιηθεί ως πούδρα για το πρόσωπο ή για το μπάνιο.

Το καλαμπόκι προμηθεύει με ικανοποιητικές ποσότητες από υδατάνθρακες, βιταμίνες Β (θειαμίνη και ριβοφλαβίνη), βιταμίνες Α και C, ποτάσιο και ψευδάργυρο. Είναι χαμηλό σε λιπαρά και προμηθεύει τον οργανισμό με λίγες πρωτείνες. Περιέχει σίδηρο φυτικής προέλευσης, που, όμως, είναι δύσκολο να απορροφηθεί από τον οργανισμό. Το καλαμπόκι είναι σταθεροποιητικό και δροσιστικό και χρησιμοποιείται πολυ στην κινέζικη ιατρική για προβλήματα της ουροδόχου κύστης και των νεφρών.
Το καλαμπόκι και τα προϊόντα του μπορούν να έχουν αντίθετες επιδράσεις σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Οι άνθρωποι που υποφέρουν από πελάγρα (ασθένεια από έλλειψη νιασίνης) μπορεί να συμβουλευτούν ειδικό, ώστε να ελαττώσουν το καλαμπόκι από το διαιτολόγιο τους. Το καλαμπόκι μπορεί να προκαλέσει μια κλασική αλλεργική αντίδραση σε μερικούς ανθρώπους. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πρήξιμο στους ιστούς του προσώπου,  κνίδωση και ανήσυχο στομάχι. Συμβουλευτείτε αμέσως τον γιατρό σας αν παρουσιάσετε κάποια αλλεργική αντίδραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)