Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Μαύρο πιπέρι!

από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://okosmostisgeusis.blogspot.gr
Το μαύρο πιπέρι είναι χρήσιμο για τη θεραπεία της δυσπεψίας και των αερίων του στομάχου (φουσκώματος), καθώς και για τα προβλήματα του αναπνευστικού. Είναι αποτελεσματικό εμετικό και αποχρεμπτικό. Στην ayurveda το μαύρο πιπέρι αναμειγνύεται με βούτυρο γάλακτος και χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει τη βουλωμένη μύτη, τη λαρυγγίτιδα και δερματικές φλεγμονές. Αν έχετε προβλήματα με το συκώτι, αποφύγετε το πολύ μαύρο πιπέρι στο διαιτολόγιο σας.
Το αιθέριο έλαιο του μαύρου πιπεριού διευκολύνει τους μυικούς πόνους και χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει κρυώματα και γρίπη.
Το μαύρο πιπέρι έχει σταθεροποιητικές, αποχρεμπτικές, αναισθητικές και χαλαρωτικές ιδιότητες. Περιέχει ένα χημικό συστατικό, την πιπερίνη, που βοηθά στην ανακούφιση του πόνου.
Το αιθέριο έλαιο του μαύρου πιπεριού μπορεί να ερεθίσει το δέρμα όσων έχουν ευαισθησία. Όταν χρησιμοποιούνται μεγάλες ποσότητες μαύρου πιπεριού συχνά, μπορεί να παρουσιαστούν προβλήματα στα νεφρά.
Όταν χρησιμοποιείται το μαύρο πιπέρι για θεραπευτικούς λόγους, ακολουθήστε ακριβώς τη συνιστώμενη δοσολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)