Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ραπανάκια!

Τα ραπανάκια είναι αποτελεσματικά ενάντια στις βακτηριδιακές μολύνσεις ή μολύνσεις από μύκητες. Είναι, επίσης, ευεργετικά στη θεραπεία της δυσπεψίας, του φουσκώματος στο στομάχι και στο έντερο, εξαιτίας των αερίων στο έντερο. Οι σπόροι από τα ραπανάκια χρησιμοποιούνται για να θεραπεύσουν τη βρογχίτιδα, ενώ τα ωμά ραπανάκια είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τον καθαρισμό των φραγμένων διόδων του αέρα. Είναι, επίσης, διουρητικά. Αποφύγετε τα ραπανάκια, αν υποφέρετε από γαστρίτιδα ή έλκη του στομάχου.
Τα ραπανάκια περιέχουν μερικά άλευρα και σάκχαρα και μικρές ποσότητες φυτικών ινών. Είναι εξαιρετικά καλή πηγή βιταμίνης C και προμηθεύουν τον οργανισμό με το σύμπλεγμα των βιταμινών Β, σίδηρο και ποτάσιο. Τα ραπανάκια είναι αντιβιοτικά. Είναι αντιμυκητιακά και λειτουργούν στο ουροποιητικό σύστημα. Τα μαύρα ραπανάκια χρησιμοποιούνται στην ομοιοπαθητική για τη θεραπεία ασθενειών του ήπατος.

Τα ραπανάκια περιέχουν συστατικά γνωστά σαν goitrogens που συνδέονται με την απορρόφηση της ιωδίνης από το σώμα. Η ιωδίνη είναι ένα σημαντικό συστατικό για την παρεμπόδιση της βρογχοκήλης του θυροειδούς.
Άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη βρογχοκήλη του θυρεοειδούς θα πρέπει να αποφεύγουν να καταλώνουν ραπανάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)