Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Κόκκινες και πράσινες πιπεριές!

από:http://okosmostisgeusis.blogspot.gr/2013/02/blog-post_6.html#more
Οι πιπεριές ανεβάζουν την εφίδρωση και γι αυτό έχουν δροσερό αποτέλεσμα στο σώμα. Μπορεί να είναι αποτελεσματικές στη θεραπεία της φλεβίτιδας, του άσθματος και ασθενειών του γαστρεντερικού συστήματος. Οι πιπεριές μειώνουν την ευαισθησία στον πόνο εξαιτίας του ερεθισμού των ιστών του δέρματος, ανεβάζοντας το αίμα στην πληγείσα περιοχή κι έτσι αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τον πόνο. Οι πιπεριές καγιέν λειτουργούν σαν τονωτικό για όσους υποφέρουν από κούραση και κρύωμα. Οι πιπεριές καγιέν, επίσης, μπορούν να δώσουν στον οργανισμό το αίσθημα της ευεξίας. Οι πιπεριές είναι αποχρεμπτικό και θεωρούνται αποτελεσματικές στη θεραπεία της καταρροής και των συναφών συμπτωμάτων του κρυώματος και μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν στην μείωση των τοξινών του οργανισμού.

Οι πιπεριές είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C (φρέσκες πράσινες πιπεριές). Όλες οι πιπεριές περιέχουν μικρές ποσότητες σιδήρου και βιταμίνης Α. Η μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης Α βρίσκεται στις φρέσκες κόκκινες πιπεριές, ενώ η πάπρικα και η σκόνη τσίλι είναι, επίσης, πολύ πλούσιες σε αυτή τη βιταμίνη. Οι πιπεριές είναι μια καλή πηγή ποτασίου, ενώ έχουν χαμηλά επίπεδα νατρίου και φυτικών ινών. Οι πιπεριές λειτουργούν σαν τονωτικό, έχουν αντισηπτικές ιδιότητες και σταθεροποιούν το κυκλοφορικό και γαστρεντερικό σύστημα. Οι πιπεριές έχουν, επίσης, αναισθητικές ιδιότητες.
Οι πιπεριές με την καυτερή γεύση, όπως είναι οι πιπεριές τσίλι, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα και επώδυνες φλεγμονές όταν χρησιμοποιηθούν περισσότερο απ’ όσο πρέπει ή όταν έρχονται σε επαφή με τα μάτια ή με γδαρμένο, κομμένο ή ερεθισμένο δέρμα. Οι σπόροι τους είναι ιδιαίτερα δυνατοί. Οι καυτερές πιπεριές μπορεί να ερεθίσουν την ουροδόχο κύστη, καθώς τα αιθέρια έλαια που περιέχουν αποβάλλονται με τα ούρα.
Θα πρέπει να προσέχετε όταν μεταχειρίζεστε τις καυτερές πιπεριές που περιέχουν μεγάλες ποσότητες του χημικού συστατικού καψαϊσίνη. Αυτό μπορεί να κάψει ή να ερεθίσει το δέρμα, ενώ είναι σημαντικό να φοράτε προστατευτικά γάντια όταν πιάνετε τις πιπεριές αυτές, καθώς το συγκεκριμένο χημικό συστατικό που περιέχουν δεν μπορεί να διαλυθεί στο νερό (διαλύεται στα λιπαρά του γάλακτος ή στο αλκοόλ). Ξεπλένετε πάντα τα χέρια σας προσεκτικά όταν μεταχειρίζεστε τις καυτερές πιπεριές και ποτέ μην τρίβετε ή αγγίζεται τα μάτια, τη μύτη ή ευαίσθητα σημεία του σώματος πριν πλύνετε τα χέρια καλά.
Πιπεριές Τσίλι
Πιπεριές Καγιέν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)