Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Εκμέκ με κανταιφι!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 8-10 ατομα

Υλικά:

500γρ. κανταΐφι
180γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα και επιπλέον αμύγδαλα για το γαρνίρισμα
3 φλιτζάνια κρέμα ζαχαροπλαστικής έτοιμη ή σπιτική
600γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη, κτυπημένη σαντιγί
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
150γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
3-4 κουταλιές της σούπας μέλι
1 1/2 φλιτζάνια νερό
1 ξυλάκια κανέλα
4-5 γαρύφαλλα
Φλούδα 1/2 λεμονιού

Εκτέλεση:

Ανοίγουμε με τα χέρια μας το κανταΐφι και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί το οποίο έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε το κανταΐφι στους 200οC για 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και το αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά με το μέλι, το νερό, τη φλούδα του λεμονιού, την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
Όταν το κανταΐφι κρυώσει καλά το ραντίζουμε με το σιρόπι αφού αφαιρέσουμε τα στερεά υλικά. Στη συνέχεια μοιράζουμε πάνω στο κανταΐφι τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και κατόπιν τη κρέμα ζαχαροπλαστικής, αφού την ανακατέψουμε με τη μισή σαντιγί. Χτυπούμε την υπόλοιπη σαντιγί προσθέτουμε και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη κρέμα και γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)