Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΞΥΝΟΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

από τον Δύσπιστο  

Ψυχρούλα σήμερα, καιρός για κάτι σουποειδές.  Η πρόχειρη λύση Τραχανάς.  Όχι όμως σαν τις άλλες φορές!
Κόκκινος, εμπλουτισμένος και με άλλα υλικά....και νάτος, έτοιμος σε μισή ώρα

Υ Λ Ι Κ Α 
2 φλ.τσαγ. Τραχανά ξυνό (πολύ ήρθε. Το ένα θα ήταν αρκετό)
1/2 Κρεμμύδι κόκκινο σε χοντρά κομμάτια
2 σκελίδες Σκόρδο ολόκληρες
4-5 Πιπερίτσες καυτερές (ή ανάλογα με τα γούστα)
1 κουτ.γλ. Αλάτι
1/2 κουτ.γλ. Πιπέρι άσπρο
1 κουτί Ντομάτα Κονκασέ (400 γραμ)
4 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
6 φλ.τσαγ. Νερό
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η 
Βάζω το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα, το αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο και τις πιπερίτσες στο multi και τα κάνω χυλό.
Ρίχνω τον χυλό στην κατσαρόλα και βράζω 10'.
Ρίχνω τον τραχανά, ανακατεύω γρήγορα, το νερό και μέχρι να πάρει βράση, εξακολουθώ να ανακατεύω, για να μη πιάσει στον πάτο.
Χαμηλώνω την φωτιά και σιγοβράζω, 10'-15'.  Χύλωσε!

Σερβίρω και γαρνίρω με τριμμένη φέτα, ή

ξερή μυζήθρα, ή άλλο τριμμένο τυρί.

Το τελικό προϊόν μοιάζει με ντοματόρυζο, που αντί για ρύζι, έχει τραχανά.
Αν έβαζα τον μισό τραχανά ή περισσότερο νερό, νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο σαν σούπα.
Επιφυλάσσομαι όμως για αύριο.  Θα αραιώσω το υπόλοιπο αρκετά και θα του δώσω μια-δυο βράσεις.  Οι γεύσεις όμως θα παραμείνουν τέλειες, όπως σήμερα.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)