Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ζύμη για τάρτες!

υνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 1 δοση ζυμης σε ταψι 26-28 εκ.

Υλικά:

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
1 βιολογικό αυγό
2 κουταλιές της σούπας κρύο γάλα

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Ανοίγουμε στο κέντρο με τα χέρια μας μια τρύπα και βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ενωθούν. Προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε πάλι. Πλάθουμε τη ζύμη µέχρι να γίνει απαλή η υφή της.
Της δίνουμε ένα σφαιρικό σχήμα, την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και τη τοποθετούμε για 25 λεπτά στο ψυγείο ώστε να ανοίγει πιο καλά. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το φύλλο του οποίου το πάχος δεν πρέπει να ξεπερνά τα 5 χιλιοστά. Στρώνουμε το φύλλο ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα του βουτυρωμένου ταψιού (26- 28εκ.) ειδικό για τάρτες. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα περισσεύματα της ζύμης γύρω από το ταψί.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε το φύλλο της τάρτας, το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο ώστε να γίνει πιο τραγανό και αφράτο όταν ψηθεί.
Βγάζουμε το φύλλο της τάρτας από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και το ψήνουμε στους 180οC σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά. Αφήνουμε τη τάρτα να κρυώσει. Αφού κρυώσει μπορείτε ή να τη φυλάξετε στο ψυγείο για 5 μέρες, ή στην κατάψυξη για 1 μήνα, ή να την χρησιμοποιήσετε αμέσως γεμίζοντας την αναλόγως της αρεσκείας σας.
 Απολαύστε!