..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Μαρμελάδα με εσπεριδοειδή!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 3-4 βαζακια

Υλικά:

2 μεγάλα βιολογικά πορτοκάλια με χοντρή φλούδα
1 περγαμόντο
1 μεγάλο βιολογικό γκρέιπφρουτ
1 λεμόνι
Κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι της σούπας χυμό λεμονιού
3-4 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα με καθαρό νερό. Στύβουμε τα πορτοκάλια και το γκρέιπφρουτ και κρατάμε το χυμό τους.
Κόβουμε τα πορτοκάλια και τα γκρέιπφρουτ στη μέση κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες. Αφαιρούμε την φλούδα από το λεμόνι και το περγαμόντο. Κόβουμε τη φλούδα σε λεπτές φέτες. Τοποθετούμε τις φλούδες μαζί με το χυμό (0,5 λίτρο) σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, αφήνουμε να κοχλάσει και ανακατεύουμε συνεχώς. Αφού κοχλάσει για λίγο χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου μιάμιση ώρα και προσθέτουμε την ζάχαρη. Προσθέτουμε τόση ζάχαρη όσα ποτήρια είναι το μίγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σταθεί κατά την διάρκεια της νύκτας σε θερμοκρασία δωματίου.
Την επόμενη μέρα, βάζουμε τη κατσαρόλα στην φωτιά και αφήνουμε να κοχλάσει. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει ξεσκέπαστο για περίπου 2 ώρες. Δυναμώνουμε την φωτιά σε μέτρια και ανακατεύοντας συχνά για άλλα 30 λεπτά. Ξαφρίζουμε την μαρμελάδα μας και αφήνουμε να κοχλάσει μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία στους 105οC (χρησιμοποιήστε θερμόμετρο μαγειρικής). Στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα μας σε βαζάκια τα οποία είχαμε αποστειρώσει κοχλάζοντας τα σε καθαρό νερό και τα οποία αφήσαμε να στεγνώσουν καλά. Βάζουμε την μαρμελάδα μας στα βαζάκια και κλείνουμε ερμητικά. Διατηρούμε σε δροσερό και ξηρό μέρος για ένα ολόκληρο χρόνο. Σερβίρετε τη μαρμελάδα σας με φρέσκο ψωμί ή πάνω σε φρυγανιά.  
Απολαύστε!