Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Αχλάδια σιροπιαστά με σοκολάτα και αμύγδαλα φιλέ.

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 6 άτομα

Υλικά:

1 λεμόνι
1 πορτοκάλι
1 μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί
8 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, κόκκους
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
4 σπόρους κάρδαμο
2 σπόρους γλυκάνισο
1 φύλλο δάφνης
6 αχλάδια
250 γραμ. κουβερτούρα
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα σε φέτες (φιλέ)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
Στίβουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα τοποθετούμε τους χυμούς, το κρασί, το μέλι, το πιπέρι, το γαρύφαλλο, το κάρδαμο, το γλυκάνισο και τα φύλλα δάφνης
Καθαρίζουμε τα αχλάδια από τις φλούδες και τα τοποθετούμε ολόκληρα μεσα στην κατσαρόλα.
Φτιάχνουμε με λαδόκολλα ένα κύκλο που να είναι μεγαλύτερος από τον πάτο της κατσαρόλας. Καλύπτουμε πλήρως την επιφάνεια της κατσαρόλας με τη λαδόκολλα.
Προσέχουμε ώστε τα αχλάδια να είναι εντελώς βυθισμένα στο υγρό, αλλά να μην ακουμπούν στον πάτο της κατσαρόλας.
Αφήνουμε την κατσαρόλα να πάρει μία βράση, και κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα αχλάδια να σιβογράσουν.
Στο μεταξύ, βάζουμε τα φιλαρισμένα αμύγδαλα στο φούρνο να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 10 λεπτά.
Μαγειρεύουμε τα αχλάδια μέχρι να μπορούν να τρυπηθούν εύκολα με ένα πηρούνι.
Μεταφέρουμε τα αχλάδια απαλά σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε στο μπολ με τα αχλάδια αρκετό υγρό από την κατσαρόλα, ώστε να καλυφθούν εντελώς.
Καλύπτουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
Βάζουμε το υπόλοιπο υγρό που έχει περισσέψει πίσω στην κατσαρόλα, και βράζουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου να πυκνώσει το σιρόπι αρκετά. Όταν είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει, για να το χρησιμοποιήσουμε στο σερβίρισμα.
Φτιάχνουμε και το σιρόπι σοκολάτας: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να γίνει λεία. Βουτάμε το κάθε αχλάδι μέσα στην λιωμένη σοκολάτα, και στη συνέχεια το τυλίγουμε με τα αμύγδαλα.
Τοποθετούμε τα αχλάδια σε λαδόκολλα, και τα βάζουμε στο ψυγείο ώσπου να πήξει η σοκολάτα, τουλάχιστον 30 λεπτά.
Σερβίρουμε περιχύνοντας τα αχλάδια με το σιρόπι. Απολαύστε!!!!!!!