Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Αυθεντικά γαλλικά Μακαρόν!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 24 μακαρον

Υλικά:

125γραμ. ζάχαρη άχνη
125γραμ. αλεσμένα αμύγδαλα
90γραμ. ασπράδια αυγών
2 κουταλιές της σούπας νερό
110γραμ. ζάχαρη
Χρώματα ζαχαροπλαστικής (δικής σας επιλογής)
Τρίμμα ινδοκάρυδου για πασπάλισμα (προαιρετικά)
1 φλυτζάνι έτοιμη σαντιγύ

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C. Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη, τα αμύγδαλα και 40 γραμ. από τα ασπράδια και τα ανακατεύουμε καλά να γίνουν μια πάστα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Κατόπιν δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε το μείγμα έως ότου γίνει ένα ωραίο, πυκνό σιρόπι.
Χτυπάμε τα υπόλοιπα ασπράδια σε ένα μικρό μπολ μέχρι να σχηματιστεί μια σφικτή μαρέγκα και στη συνέχεια, ρίχνουμε στο μπολ και το σιρόπι ζάχαρης, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει σφικτό και λαμπερό. Αν θέλουμε να φτιάξουμε χρωματιστά μακαρόν, προσθέτουμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ρίχνουμε το μείγμα της μαρέγκας μέσα στο μείγμα της πάστας αμυγδάλου και ανακατεύουμε απαλά.
Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τη σακούλα ενός κορνέ. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε λίγο από αυτό το μείγμα κάτω από τις τέσσερις άκρες του χαρτιού, ώστε να στερεοποιηθεί στο ταψί.
Με το κορνέ καθέτως σχηματίζουμε στρογγυλά μπισκότα (διαμέτρου περίπου 4cm και πάχος περίπου 2cm) πάνω στο χαρτί, σε απόσταση μεταξύ τους, και με την ανάποδη όψη ενός κουταλιού στρώνουμε την επιφάνειά τους ώστε να γίνει πιο επίπεδη. Σ’αυτό το σημείο, αν θέλουμε, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με τρίμμα ινδοκάρυδου.
Αφήνουμε τα μακαρόν να σταθούν για 30 λεπτά για να σχηματίσουν μια μεμβράνη στην επιφάνειά τους, και τα ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά με την πόρτα ελαφρώς ανοικτή μέχρι να σφίξουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα σηκώνουμε μαζί με το χαρτί από το ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Όταν κρυώσουν, ενώνουμε δύο-δύο τα μακαρον μας βάζοντας στη μέση πυκνή σαντιγή.
Απολαύστε!