..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΚιςΛορέν!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 6-8 άτομα

Υλικά:

Για τη ζύμη:
60 γραμ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
60 γραμ. λαρδί, κομμένο σε μικρά κομμάτια
200 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2-3 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση:
8-10 λεπτές φέτες καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
4 κρόκοι αυγών
3 αυγά
400ml κρέμα γάλακτος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι
φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε πρώτα τη βάση της κις λορεν:
Τοποθετούμε σε ένα μπολ το βούτυρο, το λαρδί, το αλεύρι και το αλάτι και τα τρίβουμε με τα χέρια μας ή με μίξερ ώσπου να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Αρχίζουμε και προσθέτουμε λίγο-λίγο νερό, και ζυμώνουμε ώσπου να σχηματιστεί ζύμη. Πασπαλίζουμε τη ζύμη με αλεύρι και την καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη. Την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Την στρώνουμε προσεκτικά σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα να καλύπτει καλά τον πάτο και τα τοιχώματα, και με ένα πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνεια για να αποφύγουμε το ανομοιόμορφο φούσκωμα. Στρώνουμε στην επιφάνεια της τάρτας ένα αλουμινόχαρτο και σκορπίζουμε πάνω ξερά φασόλια ή φακή. Ψήνουμε την βάση της κις λορέν για 15-20 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ κτυπάμε ελαφρά τα αυγά με τους κρόκους για να ενωθούν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Όταν ψηθεί η βάση της τάρτας, την βγάζουμε από το φούρνο, και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση και την βάζουμε πάλι στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά, ή μέχρι να σταθεί το κις λορεν στο κέντρο και να αποκτήσει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά το κις λορεν μας να κρυώσει ελαφρά πριν σερβίρουμε. Καλή Όρεξη!