Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Κοτόπουλο με κάρυ και γάλα καρύδας!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

2 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και πέτσα
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
4 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη
1 κύβο ζωμού κότας
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
Για γαρνίρισμα:
Λίγες Σταφίδες
Τρίμμα ιδοκάρυδου
Ψιλοκομμένα ανάλατα φιστίκια

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα με βαρύ πάτο το σπορέλαιο και το ζεσταίνουμε πάνω σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές για να ροδίσει ελαφρά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για να σοταριστούν και τα λαχανικά για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
Σε ένα καθαρό μπολ, ανακατεύουμε το γάλα καρύδας, το κάρυ, το σκόρδο, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τα υλικά στην κατσαρόλα με το μίγμα που ετοιμάσαμε και προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό. Ανακατεύουμε τα υλικά στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε με πώμα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό για 45 λεπτά με μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το φαγητό μας με βρασμένο ρύζι και γαρνίρουμε με λίγες πλυμένες σταφίδες, λίγο τρίμμα καρύδας και μερικά ψιλοκομμένα φιστίκια. Καλή Όρεξη!