..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Μπακλαβάς Μελένιος.


μελένιο μπακλαβά θα χρειαστείτε, για τη ζύμη:

 1 κιλό αλεύρι,
1 κούπα λάδι,
1 κουταλιά της σούπας αλάτι,
νερό χλιαρό κατά βούληση (τόσο όσο να γίνει η ζύμη).
Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:
 750 γραμμάρια καρύδια κοπανισμένα,
500 γραμμάρια σουσάμι ψημένο και κοπανισμένο,
 50 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη,
1 κουταλιά της σούπας κανέλα,
 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη,
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο,
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου κοπανισμένη.
 3 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι.
Για το σιρόπι θα χρειαστούμε:
 1 1/2 κιλό ζάχαρη,
3 κούπες του τσαγιού μέλι,
10 κούπες του τσαγιού νερό,
2-3 ξυλάκια κανέλας.
Εκτέλεση  
Αρχικά αδειάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε μια λεκάνη μαζί με το λάδι και αρχίζουμε να το ανακατεύουμε. Προσθέτουμε χλιαρό νερό τόσο όσο να γίνει η ζύμη μας. Αφού τελειώσουμε αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 2 ώρες περίπου. Στη συνέχεια απλώνουμε την ζύμη μας σε 22 πολύ λεπτά φύλλα στο μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε. Για να φτιάξουμε τη γέμιση θα ανακατέψουμε σε μια λεκάνη τα κοπανισμένα καρύδια, το ψημένο και κοπανισμένο σουσάμι, την τριμμένη φρυγανιά, την κανέλα, τη ζάχαρη, το τριμμένο γαρύφαλλο και την κοπανισμένη μαστίχα μέχρι να προκύψει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Έπειτα θα λαδώσουμε το ταψί μας και θα απλώσουμε τα δυο πρώτα φύλλα ζύμης. Στη συνέχεια θα ραντίσουμε με τη γέμιση. Μετά θα στρώσουμε ένα φύλλο ζύμης και ξανά γέμιση. Αυτό επαναλαμβάνεται ώσπου να τελειώσουν και τα φύλλα και η γέμιση. Κατά το τελείωμα θα κλείσουμε με δυο φύλλα ζύμης, έτσι όπως ξεκινήσαμε. Αφού τελειώσουμε κόβουμε το μπακλαβά σε μπακλαβαδωτό σχήμα και στο κέντρο κάθε κομματιού βάζουμε ένα γαρύφαλλο. Μετά το γαρύφαλλο ποτίζουμε τις εγκοπές του μπακλαβά μας με το λάδι και το βάζουμε στο φούρνο μας. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μιάμιση ώρα περίπου. Ώσπου να ροδίσουν τα φύλλα του. Όσο πλησιάζει η ώρα για να βγάλουμε τον μπακλαβά από το φούρνο φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το νερό, το μέλι, τη ζάχαρη και τα ξυλάκια κανέλας. Τα βράζουμε όλα μέχρι να γίνει το σιρόπι μας. Στη συνέχεια βγάζουμε τον μπακλαβά από τον φούρνο και το σιρόπι από τη φωτιά και το περιχύνουμε στις εγκοπές των κομματιών και το αφήνουμε να πιει όλο το σιρόπι. Μετά από σχεδόν μια μέρα, είναι έτοιμος προς κατανάλωση και τέρψη. Και νομίζω πως το αποτέλεσμα θα δικαιώσει την προσπάθειά σας. ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)