Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Φασολάδα Ελληνική!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

4 γεμάτες χούφτες φασόλια ξερά
1 κύβο ζωμό λαχανικών
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο καρότο σε φέτες
1 μεγάλη πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 κονσέρβα τριμμένη ντομάτα, περασμένη σε μπλέντερ για να πολτοποιηθεί εντελώς
1 μέτριο ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε φέτες
Αλάτι/ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα φασόλια μέσα σε μία χύτρα ταχύτητας με άφθονο νερό και τα αφήνουμε να κοχλάσουν για 10 λεπτά περίπου πάνω σε μέτρια φωτιά. Ξαφρίζουμε πρώτα όπως είναι μέσα στην χύτρα τα φασόλια και μετά τα στραγγίζουμε αλλά τα κρατάμε πάντα μέσα στην χύτρα. Βάζουμε αρκετό φρέσκο κρύο νερό μέσα στην χύτρα έτσι ώστε να καλύψει τα φασόλια κατά 3-4 δάκτυλα.
Προσθέτουμε στην χύτρα τα υπόλοιπα υλικά (ζωμό λαχανικών, ελαιόλαδο, πατάτα, ντομάτα, κρεμμύδι, κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι) στην χύτρα και την σφραγίζουμε ερμητικά. Βάζουμε την χύτρα μας πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε την φασολαδα μας συμφωνά με τις οδηγίες του κατασκευαστή για λαχανικά. Συνήθως παίρνει περίπου 3-7 λεπτά ανάλογα με την χωρητικότητα της χύτρας.
Αφού περάσει ο αναγκαίος χρόνος κατεβάζουμε την χύτρα από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να μπορεί να ανοίξει με ασφάλεια.
Ανοίγουμε την χύτρα και την επαναφέρουμε πάνω σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να βράσει η φασολάδα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να χυλώσει (περίπου 15-20 λεπτά).
Κατεβάζουμε την φασολαδα από την φωτιά και την αφήνουμε να σταθεί 30-25 λεπτά πριν την σερβίρουμε.
Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί, μαύρες ελιές και κρεμμυδι ξερό. Καλή Όρεξη!