Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Πεννες Αραμπιατα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

500γρ. πέννες μακαρόνια
3 ντομάτες, ώριμες
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, τουρσί
1/3 φλιτζανιού κόκκινο κρασί, ξηρό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερό τσίλι ή πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Χαράσσουμε σταυρωτά στο κάτω μέρος τις ντομάτες και τις ζεματάμε για μερικά δευτερόλεπτα μέσα σε βραστό νερό. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουμε να τις ξεφλουδίζουμε πολύ εύκολα. Αφού τις ξεφλουδίσουμε τις περνάμε στον τρίφτη.
Καθαρίζουμε το σκόρδο, το ψιλοκόβουμε και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι, μαζί με το ελαιόλαδο, μέχρι να αποκτήσει μια χρυσή απόχρωση. Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για περίπου 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ώστε να εξατμισθεί το αλκοόλ και μετά προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το τσίλι ή την πάπρικα, την κάπαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε να βράσουν για 12-15 λεπτά, έως ότου δέσει ελαφρά η σάλτσα, οπότε κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε τις πέννες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και αφήνουμε να βράσουν για τόση ώρα, όση αναφέρεται στη συσκευασία τους. Μόλις βράσουν, τις στραγγίζουμε, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε καλά τις πέννες, ώστε να ενωθούν με τη σάλτσα και τις σερβίρουμε γαρνιρισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)