Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 8-10 άτομα

Υλικά:

175γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο μαλακό
175γρ. άχνη ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
175γρ. αλεύρι σελφ ραισινγκ, κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C.
Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 18 εκατοστών ή μία φόρμα για κέικ.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ μας σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με ένα μίξερ χεριού για 1-2 λεπτά, ή μέχρι απλώς να ενωθούν τα υλικά. Είναι σημαντικό να μην χτυπήσουμε πάρα πολύ το μείγμα. Απλά θέλουμε να δημιουργηθεί μία απαλή ζύμη.
Βάζουμε το μείγμα στο ταψί που ετοιμάσαμε και ψήνουμε το κέικ μας στο προθερμασμένο φούρνο στο μεσαίο ράφι για περίπου 45-50 λεπτά. Το κέικ μας είναι έτοιμο όταν ροδίσει στο επάνω μέρος και έχει φουσκώσει αρκετά. Για να είμαστε εντελώς σίγουροι ότι είναι έτοιμο περνάμε στο κέντρο του κέικ μας ένα καθαρό μαχαίρι και αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί 5-6 λεπτά πριν το βγάλουμε το κέικ από μέσα. Περνάμε ένα μαχαίρι γύρο-γύρο από το κέικ για να ξεκολλήσει και αναποδογιρίζουμε μέσα σε μία μεγάλη πιατέλα.
Για να σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη (αφού κρυώσει εντελώς το κέικ) ή αν θέλουμε φτιάχνουμε ένα ωραίο γλασο για κεικ και περιχύνουμε με αυτό το κέικ μας. Απολαύστε!