Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Πράσινες Σαλάτες‏!




Σαλάτα Νο 1



Υλικά
3 φύλλα μαρούλι
1 αυγό βρασμένο
κρουτόν
1 μπέϊκον
1 κολοκυθάκι
αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. κόρν-φλάουερ
λάδι για τηγάνι

Για την σώς:
1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι λευκό
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση Πλένουμε και κόβουμε το κολοκυθάκι σε λωρίδες και το πασπαλίζουμε με το κόρν-φλάουερ και τ' ανακατεύουμε να πάει παντού. Ρίχνουμε σε ένα τηγανάκι, μπόλικο λάδι και τα τηγανίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Όταν τηγανιστούν, τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, για να φύγει το περιττό λάδι. Βράζουμε το αυγό. Σε ένα τηγανάκι ροδίζουμε και το μπεϊκον. Πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι. Σε ένα πιάτο βάζουμε το μαρούλι, το κολοκυθάκι, το αυγό κομμένο στα τέσσερα, το μπεϊκον και τα κρουτόν. Φτιάχνουμε και την σώς. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε.
 

Σαλάτα No 2


Υλικά
3 φύλλα μαρούλι
φέτα
1 κ.σ. μπουστάρδα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ μέλι
σουσάμι
κρουτόν


Εκτέλεση Πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι και το βάζουμε σε ένα πιάτο. Κόβουμε την φέτα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε και αυτήν στο πιάτο, όπως και τα κρουτόν. Φτιάχνουμε την σώς. Ανακατεύουμε πολύ καλά την μουστάρδα με το μέλι και το ελαιόλαδο και την περιχύνουμε στην σαλάτα μας. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.


Τα υλικά για τις σαλάτες, είναι για μια σαλάτα. Εσείς αυξάνετε τις ποσότητες.


από :

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)