Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Τηγανια Χοιρινη!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό σε μπουκιές (μπούτι ή σπάλα)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
3/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτρυμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι ξερή ρίγανη
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα να ζεσταθεί πολύ καλά και ρίχνουμε μέσα προσεκτικά το κρέας και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για ακόμα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να πιεί τα υγρά του και να μείνει με το λάδι. Όλη την διάρκεια ανοίγουμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύομε για άλλα 3-4 λεπτά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά το φαγητό και αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Σερβίρετε την τηγανια χοιρινη με πλιγούρι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία πορτοκαλοπιτα. Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)