Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Γλυκοξινο χοιρινο ψαρονεφρι!


Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 6-8 άτομα

Υλικά:

2 μεγάλα χοιρινά ψαρονέφρια (περίπου 500γρ. το καθένα)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Για το πανάρισμα:
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, σε σκόνη

Για το γλασάρισμα:
½ φλιτζάνι μέλι
½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι και 1 κομμάτι από τη φλούδα (να είναι ακέρωτο)
2 κουταλιές της σούπας ουίσκι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένη κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένο γαρίφαλο
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Κρατάμε για μισή περίπου ώρα το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου πριν το χρησιμοποιήσουμε. Με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το ψαρονέφρι από τις ίνες, τις μεμβράνες και το λίπος.
Βάζουμε τα υλικά για το πανάρισμα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με κουτάλι για να ενωθούν. Απλώνουμε το μείγμα αυτό πάνω σε ένα ταψάκι ή δισκάκι. Στεγνώνουμε όσο μπορούμε το κρέας με απορροφητικό χαρτί. Έπειτα κυλάμε ένα-ένα ψαρονέφρι μέσα στο μείγμα που ετοιμάσαμε για το πανάρισμα μέχρι να καλυφθεί τελείως. Όταν καλυφθεί σε όλα τα σημεία το κρέας, τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περιττό πανάρισμα.
Βάζουμε σε ένα καθαρό μπολ τα υλικά του γλάσου, δηλαδή το μέλι, τη ζάχαρη, το χυμό, την φλούδα πορτοκαλιού, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρίφαλο, και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε της 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο μέχρι να λιώσει και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε τα παναρισμένα ψαρονέφρια για 7-10 λεπτά, έως ότου αποκτήσουν ωραία κρούστα γύρω-γύρω.
Αφού ροδίσουν τα φιλέτα, τα βγάζουμε σε πιατέλα. Πετάμε τυχόν περιττό λίπος από το τηγάνι και προσθέτουμε το μείγμα για το γλάσο που ετοιμάσαμε. Σιγοβράζουμε το γλάσο μας για 3-5 λεπτά μέχρι να μειωθεί στο μισό. Κρατάμε 2-3 κουταλιές της σούπας γλάσο για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα και βάζουμε το κρέας σε σχάρα μέσα σε ταψάκι. Με ένα πινέλο αλείφουμε γύρω-γύρω κάθε ψαρονέφρι, να γλασαριστεί σε όλα τα σημεία. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, πρώτα για 12 λεπτά και αλείφουμε ξανά με το γλάσο που κρατήσαμε. Αφού το αλείψαμε συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 5 λεπτά. Αν μας έμεινε γλάσο μόλις βγάλουμε από το φούρνο τα ψαρονέφρια τα αλείφουμε άλλη μία φορά.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί το κρέας για 5-7 λεπτά και το κόβουμε σε φιλετάκια.
Σερβίρετε αμέσως με πατάτες φούρνου ή ρύζι. Για επιδορπιο επιλέξτε μία ωραία μηλοπιτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)