Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Σουπιες μαριναρισμενες με Κινεζικη σαλτσα και ψημενες στο φουρνο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 2-3 άτομα

Υλικά:

7-8 σουπιές (περίπου 1kg)
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα θαλασσινών (fish sauce)
2 κουταλιές της σούπας κρασί από ρύζι, ή λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις σουπιές καλά και αφαιρούμε το μελάνι τους. Πλένουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε να στραγγίξουν από το περιττό νερό.
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το σκόρδο, το τζίντζερ, την σάλτσα θαλασσινών, το κρασί, την σάλτσα σόγιας και το μέλι. Αφού ενωθούν τα υλικά μαζί κρατάμε 2 κουταλιές τις σούπας σάλτσα στην άκρη για το ψήσιμο. Βάζουμε τις σουπιές μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε για να σκεπαστούν από την σάλτσα. Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200οC. Βάζουμε αλουμινόχαρτο στον πάτο του ταψιού του φούρνου και από πάνω τοποθετούμε την σχάρα. Αφήνουμε λίγη απόσταση από τη σχάρα και το πάτο του ταψιού. Απλώνουμε τις σουπιές πάνω στην σχάρα και βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Ψήνουμε για 10 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο. Γυρίζουμε τις σουπιές και αλείφουμε με την σάλτσα που κρατήσαμε όταν την ετοιμάζαμε. Ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε απευθείας από το φούρνο με βρασμένο ρύζι. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία μηλοπιτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)