Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Δοκιμάστε δωρεάν λουκουμάδες και γιαούρτι με μέλι, στη Γιορτή Μελιού!




Κυψέλες με ζωντανές μέλισσες, κηραλοιφές, τα διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην Ελλάδα, τα προϊόντα της μέλισσας, γύρη, βασιλικό πολτό, κερί, πρόπολη και ποτά από μέλι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν...όσοι επισκεφθούν την τριήμερη Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης που πραγματοποιεί το ΑΠΘ και ο Δήμος Θεσσαλονίκης απο Παρασκευή 14 Οκτωβρίου.



Κατά τη διάρκεια της γιορτής θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις όπως επίδειξη τρύγου, ενημέρωση των καταναλωτών για τα προϊόντα κυψέλης, τη διατροφή και τις αλλεργικές αντιδράσεις. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ελληνικό μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό, ποτά και καλλυντικά από μέλι και άλλα προϊόντα κυψέλης. Από το προσωπικό του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα γίνει ενημέρωση των μικρών μαθητών που θα επισκεφτούν τη γιορτή με το σχολείο τους.

Στη Γιορτή Μελιού θα προσφερθεί στους καταναλωτές μέλι με γιαούρτι και με λουκουμάδες. Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται 10.000 λουκουμάδες, 100 κιλά γιαούρτι και 100 κιλά μέλι.

Παρασκευή 14/10/2011

9:00-12:00 Ενημέρωση παιδιών δημοτικών σχολείων για τις μέλισσες από προσωπικό του Α.Π.Θ.

18:00 Τελετή έναρξης. Χαιρετισμοί

19:00 Ομιλία για το μέλι από τον Καθηγητή του Α.Π.Θ., Ανδρέα Θρασυβούλου

Σάββατο 15/10/2011

19:00 Αλλεργικές αντιδράσεις από μέλισσες και σφήκες. Ομιλία από τον Ιατρό Δρ. Ιωάννη Σιδηρόπουλο, ειδικό Αλλεργιολόγο, Διευθυντή του ΕΣΥ.

20:00 Μουσικό Σχήμα Δημοσθένη Σπανουδάκη

Κυριακή 16/10/2011

19:00 Η διατροφική αξία των προϊόντων της μέλισσας. Ομιλία από τη Δρ. Χρύσα Τανανάκη, Λέκτορα του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του Α.Π.Θ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Θεσσαλονίκης και τη 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως (απέναντι από την ΕΡΤ3) από την Παρασκευή 14 έως και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 και ώρες 9.00 με 22.00.

http://trelogaidouri.blogspot.com/2011/10/blog-post_855.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)