Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Κολοκυθοκεφτεδες!


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4-6 άτομα

Υλικά:

4 πράσινα κολοκύθια, μεγάλα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα πράσινα κρεμμύδάκια, ψιλοκομμένα
1 μικρό ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένος
2 αυγά χτυπημένα
200γρ. φέτα περασμένη σε χοντρό τρίφτη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κουταλιες της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Προετοιμασία:

Πλένουμε καλά τα κολοκύθια, τα περνάμε από χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Αλατίζουμε ελαφρά τα κολοκύθια όπως είναι μέσα στο σουρωτήρι και τα αφήνουμε να για ακόμα 10 περίπου λεπτά στο σουρωτήρι για να βγάλουν τα υγρά τους. Στύβουμε με τα χέρια τα τριμμένα κολοκύθια για να φύγουν όσα περισσότερα υγρά γίνεται.
Αφού τα στραγγίξουμε καλά βάζουμε τα κολοκύθια μας σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, το άνηθο, το δυόσμο, το μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά και τη φέτα. Αλατοπιπερώνουμε τα υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε με μία μεγάλη κουτάλα να ενωθούν. Προσθέτουμε τη φέτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ενώ προσθέτουμε σταδιακά λίγο-λίγο το αλεύρι. Το μείγμα μας πρέπει να είναι πλέον ένας ωραίος χυλός που ξεκολλά από το κουτάλι.
Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μίγμα. Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτεδες μας μεχρι να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα. Στραγγίζουμε τους κολοκυθοκεφτεδες μας πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε απευθείας από το τηγάνι με ένα καλή ποιότητας γιαούρτι. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία μηλοπιτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)