Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Οι συνταγές μας..Τοπικές γεύσεις..Μπακαλιάρος σκορδαλιά...



Υλικά για τη Σκορδαλιά
4 πατάτες
5 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους, αφού τις πλύνουμε πολύ καλά. Όταν βράσουν και μαλακώσουν καλά –θα πάρει περίπου 30 λεπτά-, τις βγάζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.Καθαρίζουμε το σκόρδο, το λιώνουμε στην πρέσα και το προσθέτουμε στον πουρέ πατάτας, μαζί και το ξίδι και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε προσθέτοντας κάθε τόσο λάδι, μέχρι η πατάτα να μην μπορεί να «πιει» άλλο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο ελαιόλαδο, μέχρι η σκορδαλιά να αποκτήσει βελούδινη υφή. Αλατίζουμε και σερβίρουμε.
Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι
Υλικά
600 γρ. παστό φιλέτο μπακαλιάρου, δίχως κόκαλα
Για το κουρκούτι
1 φλιτζάνι μπίρα και όσο αυτοδιογκούμενο αλεύρι σηκώσει το κουρκούτι, ώστε να μπορέσουν να τυλιχτούν σε αυτό τα κομμάτια του ψαριού (σχετικά πηκτό).2 κ.σ. νισεστέ
Εκτέλεση
Ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο για 24-40 ώρες, αλλάζοντας τακτικά το νερό του, κάθε 4-5 ώρες ή και συχνότερα, ιδιαίτερα στην αρχή.Μέχρι να ξαλμυρίσει τον τοποθετούμε μαζί με το νερό του στο ψυγείο και ποτέ δεν τον αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.Συνήθως το διάστημα των 24 ωρών δεν επαρκεί ώστε να ξαλμυρίσει καλά, οπότε για ασφαλέστερο αποτέλεσμα τον αφήνουμε λίγες ώρες περισσότερο.Όταν ξαλμυρίσει τον κόβουμε σε κυβάκια, αφαιρούμε τυχόν κόκαλα και βάζουμε τα κυβάκια σε κουρκούτι.
Με τη μπίρα και όσο αυτοδιογκούμενο αλεύρι σηκώσει το κουρκούτι, φτιάχνουμε το κουρκούτι. Θα πρέπει να είναι σχετικά πηκτό, ώστε να μπορέσουν να τυλιχτούν σε αυτό τα κομμάτια του ψαριού. Θα πρέπει το κουρκούτι να μένει πάνω στο ψάρι και να μη γλιστράει.Αφήνουμε να φουσκώσει τουλάχιστον μισή ώρα και μετά βουτάμε σε αυτό όλα τα κομμάτια και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Παίρνουμε με το κουτάλι κομμάτια και τηγανίζουμε.Τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία να ξανθύνουν τα κροκετάκια μπακαλιάρου.
Ν.Ζ (Φτέρη)
You might also l

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)