Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Απλη πιτσα με ζαμπον και φρεσκο ανανα.


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

Ζύμη:
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
2/3 φλιτζανιού ζεστό νερό (όχι καυτό)
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Toppings:
1.5 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι φρέσκο ανανά χοντροκομμένο
4 φέτες ζαμπόν χοντροκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε φέτες
3 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (σε σκόνη)

Προετοιμασία:

Πρώτα ξεκινάμε με τη ζύμη. Πασπαλίζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη πάνω από την επιφάνεια του ζεστού νερού μέσα σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε για να διαλυθεί και αφήστε να σταθεί για 4-5 λεπτά για να φουσκώσει.
Αναμίξτε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Προσθέστε το περιεχόμενο του μικρού μπολ (ενεργοποιημένη μαγιά) στο αλεύρι και αρχίστε να ζυμώνετε. Όταν τα υλικά της ζύμης αρχίσουν να ενώνονται, μεταφέρετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίστε να ζυμώνετε για ακόμα 6-8 λεπτά. Αν νομίζετε ότι χρειάζεται, προσθέστε ανάλογα ακόμα ελάχιστο κρύο νερό ή αλεύρι στην ζύμη.
Τοποθετήστε την ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάστε και αφήστε την σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 210oC.
Toppings: Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον πελτέ με το ελαιόλαδο, νερό, το κρεμμύδι, την ζάχαρη, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, και την ρίγανη. Ανακατέψτε καλά να ενωθούν τα υλικά της σάλτσας και αφήστε την να σταθεί για τουλάχιστον 30 λεπτά και να μαριναριστεί με τα αρωματικά. Μπορείτε να ετοιμάσετε την σάλτσα κατά την διάρκεια που ετοιμάζετε την ζύμη και να την έχετε έτοιμη όταν την χρειαστείτε.
Όταν η ζύμη φουσκώσει (αφήστε τουλάχιστον 30 λεπτά), ανοίγουμε το φύλο πίτσας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Το φύλο κατά προτίμηση να έχει κυκλικό σχήμα και πάχος που να μην ξεπερνά το μισό εκατοστό.
Toppings: Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην ζύμη τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσαμε. Αραδιάζουμε ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα τα υπόλοιπα υλικά (φρέσκα ντομάτα, τυρί μοτσαρέλα, ανανά, ζαμπόν).
Ψήστε για 20-25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, ή μέχρι να ψηθεί καλά το κάτω μέρος του φύλου και το τυρί να λιώσει εντελώς. Σερβίρετε την πίτσα απευθείας από τον φούρνο. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία μηλοπιτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)