Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Οι συνταγές μας-Τοπικές γεύσεις - Νηστίσιμη Τσαρχόπιτα.




Υλικά : αλεύρι όσο πάρει, 1 κουτ. σούπας αλάτι, 2 ποτήρια νερό, πιπεράκι, ελαιόλαδο, 2 χεριές σπανάκι, 2 χεριές τσουκνίδα, 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
Διαδικασία : Για την τσαρχόπιτα χρειαζόμαστε 3 χοντρά φύλλα. Συνεπώς, σε μια λεκάνη βάζουμε το νεράκι, το αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε (περίπου 2 μικρά πιάτα αλεύρι). Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά σκεπάζοντάς το με μια υγρή πετσετούλα.Στη συνέχεια το χωρίζουμε σε τρία κομμάτια, αλευρώνουμε το τραπέζι και ανοίγουμε τα τρία φύλλα με τον πλάστη.Αφού αλείψουμε το ταψί μας με ελαιόλαδο, στρώνουμε πάνω του το πρώτο φύλλο. Κατόπιν περνάμε τις άκρες του φύλλου πάνω από τα τοιχώματα του ταψιού, σαν να περισσεύει κομμάτι φύλλου προς τα έξω.Τώρα, έχει σειρά η γέμιση. Ψιλοκόβουμε τα χόρτα και το κρεμμυδάκι και αλατίζουμε το μίγμα ζουπώντας το. Στρώνουμε το μείγμα στο ταψί προσθέτοντας λίγο λαδάκι. Έπειτα στρώνουμε το δεύτερο φύλλο και γέμιση με τον ίδιο τρόπο και τέλος το τρίτο φύλλο. Αλείφουμε την πίτα με λαδάκι και στρίβουμε το κομμάτι των φύλλων που περίσσευε έξω από το ταψάκι προς τα μέσα. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για μισή ωρίτσα περίπου.

από :http://prassia-eyrytanias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)